Δυναμική έναρξη από την Κηφισιά, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ με τον Γλυνιαδάκη 40 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη. Ο Ολυμπιακός έπαιρνε πόντους μόνο από τους Στρόμπερι και Παπαπέτρου. Με δίποντο του πρώτου η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έφτασε στην ισοφάριση 3 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου (8-8). Παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι έδειξαν τα δόντια τους και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου τους βρήκε να προηγούνται με 2 πόντους (16-14).

Στην δεύτερη περίοδο η Κηφισιά διατήρησε το προβάδισμα μέχρι και το 4 λεπτό της, όταν και οι “ερυθρόλευκοι πέρασαν μπροστά μετά από εύστοχο σουτ 2 πόντων από τον Στρόμπερι. Οι γηπεδούχοι μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ, δεν έχασαν όμως την επαφή τους με το καλάθι. Βασική πηγή επιθετικών ενεργειών, για την ομάδα του Παπαθεοδώρου, ήταν ο Γλυνιαδάκης, ο οποίος συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στους ψηλούς του Ολυμπιακού.

Το ημίχρονο έληξε με τους δύο αντιπάλους σε απόλυτη ισορροπία. Η Κηφισιά με βάση την συνεχόμενη πίεση της κατάφερε να πάρει ξανά κεφάλι λίγα λεπτά πριν το τέλος. Οι τελευταίοι πόντοι του ημιχρόνου ήρθαν από τον Παπαπέτρου μετά από δίποντο που σημείωσε (34-34).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά. Το πρώτο καλάθι της περιόδου το πέτυχε ο Στρόμπερι (34-36). O Χογκ έδινε αρκετές λύσεις στους γηπεδούχους, παίρνοντας σημαντικές λύσεις και από τον Λόουερι. Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε μετά από αρκετή προσπάθεια να απομακρυνθεί κάπως στο σκορ τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. με τον Πρίντεζη να πετυχαίνει τρίποντο (44-48). Ένα μεγάλο τρίποντο του Μάντζαρη 3 δευτερόλεπτα πριν ακουστεί η κόρνα έδωσε στον Ολυμπιακό “αέρα” 6 πόντων. Η τρίτη περίοδος έληξε 50-56.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του. Ευτύχησε να προηγηθεί μέχρι και με 12 πόντους  7 λεπτά πριν το τέλος. Όμως η Κηφισιά συνέχισε να κάνει ότι και στο υπόλοιπο παιχνίδι. Να μάχεται. Τρία συνεχόμενα τρίποντα των Γκίκα (δύο από αυτά) και Αλ-Αμίν την έβαλαν για τα καλά στο παιχνίδι, με το ρολόι να έχει ακόμα 2:30′ (67-68). Τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν  σε θρίλερ. Ο Λόουερι ήταν εύστοχος σε jump-shoot 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και έβαλε την ομάδα του μπροστά με έναν πόντο (73-72). Ο Χάκετ έκανε το 73-74 (33” πριν το τέλος). Ο ίδιος ευστόχησε 1/2 βολές για να διαμορφώσει το τελικό σκορ 73-75.

Δεκάλεπτα: 16-14, 34-34, 50-56, 73-75

Νέα Κηφισιά (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Λόουερι 15, Στίγκερς 2, Κασελάκης 3, Χογκ 12, Γλυνιαδάκης 18, Ελ-Αμίν 10 (2), Γκίκας 6 (2), Σταμάτης, Χρυσικόπουλος 4, Σμιθ 3

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 8, Στρόμπερι 11, Μιλουτίνοφ 3, Πρίντεζης 13 (1), Μάντζαρης 7 (1), Τζέιμς 6, Χάντερ 6, Τσαϊρέλης 10, Χάκετ 11 (1), Αθηναίου

Πηγή: ebasket.gr