Δεν έχει καμία σημασία αν άλλοι διαιτητές είναι στην Ευρωλίγκα κι άλλοι στην ελληνική Basket League. Και ο Χριστοδούλου, ο οποίος τα έκανε μούσκεμα στο ντέρμπι του «ΟΑΚΑ», Ευρωλίγκα σφυρίζει. Λες κι εκεί, που υποτίθεται είναι το υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, δεν γίνονται όργια; Λες και η Έφες δεν βοηθήθηκε να πάρει στην πρεμιέρα του Top16 τη νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα ή η Φενέρμπαχτσε δεν είχε τα στηρίγματά της για να καταβάλει την αντίσταση του Παναθηναϊκού.

Κι ας μην πει κάποιος αν επιτρέπεται να μιλούν οι «πράσινοι» για τη διαιτησία, διότι θα γυρίσει η κουβέντα στο ποδόσφαιρο κι εκεί δεν ξεπλένουν την κατάσταση Νείλος και Σηκουάνας μαζί! Όποιος αδικείται έχει το δικαίωμα να φωνάζει… Στο ματς με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πιεσμένος, με κακές επιθετικές επιλογές, με τον Διαμαντίδη ημιτραυματία και με το εντός must win game με τη Μάλαγα να είναι εμπρός. Δεν είναι άλλοθι τούτα για τη μέτρια κατάσταση του «τριφυλλιού».

Το τελικό 64-67 οφείλεται και στην αγωνιστική άνοδο της ΑΕΚ, η οποία αρχίζει να θυμίζει ξανά τη μεγάλη ομάδα του παρελθόντος. Υπήρξε ανταγωνιστική η Ένωση, με τον ενθουσιασμό του νέου κόουτς Ζντοβτς να λειτουργεί υπέρ της και με τον Μαυροκεφαλίδη ν΄ αποτελεί ισχυρό πυλώνα της όλης προσπάθειας για το μεγάλο αποτέλεσμα με τους «πράσινους». Η ευχάριστη παρατήρηση αφορά τη μεστή εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη σε 9.25 αγωνιστικά λεπτά.

Οι 8 πόντοι και το 4/4 δίποντα δεν είναι η πλέον συγκλονιστική συγκομιδή, όμως ο Έλληνας σέντερ έδωσε απαντήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. «Έφαγε» ένα-δύο καλάθια από τον πιο έμπειρο Λουκά – τον οποίο ξαφνικά αγάπησε μερίδα του κόσμου των φιλοξενούμενων που μέχρι πέρυσι τον αποκαλούσε soft και λίγο –, προκάλεσε, όμως, πανικό στην άμυνα της ΑΕΚ που δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει στο πικ εν ρολ μα και σε στατικές φάσεις. Τα καλάθια του Παπαγιάννη ήταν πόντοι που έφερναν τον Παναθηναϊκό κοντά στην Ένωση ή του χάριζαν προβαδίσματα.

Οι 3 μαζεμένες τάπες στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Άρη και οι 8 πόντοι στην ΑΕΚ για ένα τόσο μεγάλο ταλέντο είναι τίποτε! Ωστόσο δείχνουν τι μπορεί να κάνει αυτό το παιδί που έχει ακούσει διάφορα, πριν καν παίξει μπάσκετ σε κορυφαίο επίπεδο. Από εκεί και πέρα ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και ο παναθηναϊκός οργανισμός επιβάλλεται να σκύψουν επάνω από ένα θέμα που έχει προκύψει κι αφορά την αντιμετώπιση του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα από τους διαιτητές. Ok στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός είναι μαλωμένος με όλους, δεν έχει έρεισμα και με απλά λόγια δεν είναι το αγαπημένο παιδί κανενός…

Στην Ελλάδα γίνεται να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα, τα οποία να εκθέτουν μία επένδυση που έχει κάνει το «τριφύλλι»; Ο Σέρβος προπονητής ήδη γνωρίζει την κριτική από την επιλογή των «δεινοσαύρων» στους ψηλούς. Αν ο κάθε Χριστοδούλου δεν αφήνει τη φυσική δύναμη αυτών των αθλητών να πρωταγωνιστήσει, τότε τι; Υπάρχουν ομάδες που έχουν πάρει τίτλους τα τελευταία χρόνια κι έχουν αναδείξει παίκτες που αγωνίζονται στο 99% στα όρια του φάουλ. Ο King Kong του Παναθηναϊκού είναι πιο δυνατός από, σχεδόν, όλους τους αντιπάλους του στην Ευρώπη στη συγκεκριμένη θέση. Τι να γίνει;

Την αδυναμία του Σαρικόπουλου να τον κοιτάξει στα μάτια να τη βαφτίζουμε παράβαση; Θέλει προστασία ο Ραντούλιτσα που εσχάτως χρεώνεται τσακ μπαμ με τρία φάουλ και μετά ο Τζόρτζεβιτς τρέχει και δεν φτάνει να τον καλύψει… Το τρίτο του με την ΑΕΚ, για παράδειγμα,
είναι η κωμωδία η ίδια! Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει μεγάλο στοίχημα με τον συγκεκριμένο ψηλό. Και θα είναι κρίμα να το χάσει, επειδή ο εκάστοτε Χριστοδούλου της ελληνικής ή της ευρωπαϊκής διαιτησίας έχει… αδυναμία να τον βγάζει πρόωρα από το κόλπο.

Πηγή: sportit.gr