Ο 17χρονος σέντερ Ομέρ Γιουρτσεβέν έβγαλε έξω από τα ρούχα του τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν από λίγες ημέρες και, αν κρίνουμε από τα νέα λεγόμενά του, να... παίζει με τα νεύρα του οξύθυμου κόουτς!

Συγκεκριμένα, ο Γιουρτσεβέν αποφάσισε να φύγει από την Κωνσταντινούπολη (έδρα της Φενερμπαχτσέ) και να πάει στο Τορόντο για να λάβει μέρος σε τουρνουά για παίκτες της ηλικίας του, δίχως να ζητήσει τη συγκατάθεση του συλλόγου.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον Ομπράντοβιτς να “βγάλει καπνούς” από το θυμό του και να δηλώσει τα εξής: «Θα σας πω κάτι για τον Γιουρτσεβέν. Δεν ενδιαφέρεται για την ομάδα, αλλά μόνο για τον εαυτό του. Πήγε στο Τορόντο και δεν συμβουλεύτηκε κανέναν μας. Έχουμε κάποιους τραυματισμούς, αλλά ποτέ δεν με ρώτησε αν ήταν εντάξει για εκείνον για να φύγει. «Του προσφέραμε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών και μάλιστα μεγάλο συμβόλαιο. Μας είπε πως ήθελε να το σκεφτεί. Το σκέφτηκε για δύο μήνες και στη συνέχεια μας είπε πως δεν ήθελε να υπογράψει. Τον εμπιστευτήκαμε απόλυτα, καθώς πιστεύαμε πως ήταν το μέλλον μας. Ξέρετε εσείς άλλον 17χρονο να παίρνει τόσα πολλά λεπτά συμμετοχής; Μόνο ο Ντόντσιτς στην Ρεάλ. Δεν ξέρω τι σκέφτεται, θέλει να παίξει στο NCAA; Πήρε τόσα χρήματα τα τελευταία τρία χρόνια και τώρα θέλει να φύγει. Αυτός είναι»!

Παρά τον τεράστιο ντόρο που προκλήθηκε γύρω από το θέμα του, ο πιτσιρικάς δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να μετανοήσει, αφού αποκάλυψε πως σχεδιάζει το μέλλον του μακριά από την Τουρκία, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα λεγόμενα του προπονητή του. Επίσης, λέγεται πως ο μικρός έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να αγωνιστεί στο NCAA την επόμενη σεζόν, έχοντας ήδη έρθει σε επαφή με σπουδαία κολέγια, όπως η Αριζόνα, το Μαϊάμι και το Ντιουκ.

Αναλυτικά, ο νεαρός σέντερ τόνισε:

«Η Φενέρμπαχτσε είναι μεγάλος σύλλογος, παίζει σε υψηλό επίπεδο αλλά δεν παίζω τόσο πολύ. Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο γι” αυτό και πρέπει να πάω σ” ένα μέρος που θα παίζω περισσότερα λεπτά και θα βελτιώνομαι. Γι” αυτό και θέλω να πάω σε κολλέγιο την επόμενη σεζόν».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: