Γράφει ο Ανδρέας Χανιάς

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έκανε τις αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας του βάζοντας περισσότερη ενέργεια και δύναμη στην πεντάδα. Με την απόκτηση των Χέινς και Ουίλιαμς έβαλε περισσότερες λύσεις δίπλα στους Διαμαντίδη, Καλάθη και Φελντέιν, ένα πρόβλημα που… φώναζε σχεδόν από την αρχή της φετινής σεζόν.

Παράλληλα έγινε διορθωτική κίνηση και στη “φροντ λαϊν” με την προσθήκη του Βινς Χάντερ, ενός αθλητικού ψηλού, που θα βοηθήσει κυρίως τον Τζεϊμς Γκιστ.

Επίσης οι Πάβλοβιτς και Κούζμιτς έμειναν μόνο για τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας κι εκεί που ο Παναθηναϊκός είχε μόλις πέντε ξένους, πλέον διαθέτει οκτώ…

Είναι ξεκάθαρη η μεταστροφή στη φιλοσοφία του Σάσα Τζόρτζεβιτς, που από ένα βραδυκίνητο σύνολο με αργές αντιδράσεις και ελάχιστη ενέργεια, προσπαθεί να βάλει περισσότερη δύναμη και πίεση στο παιχνίδι του. Να το νιώσει ακόμα περισσότερο ο αντίπαλος.

Το μεγάλο πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Σέρβος τεχνικός μετά τις αλλαγές αυτές είναι το πώς θα καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει ένα ομοιογενές σύνολο την ομάδα του και να βάλει τους νέους παίκτες στη φιλοσοφία των υπολοίπων. Παράλληλα όμως να διεκδικεί την πρόκριση στα πλεϊ όφ με πολύ δύσκολους και κρίσιμους αγώνες, αλλά και να είναι υποχρεωμένος να μην “στραβοπατήσει” στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι Ουίλιαμς και Χάντερ μάλιστα έρχονται για πρώτη φορά στη ζωή τους σε επαφή με το ευρωπαϊκό στυλ μπάσκετ, θα πρέπει να γίνουν πιο ανθεκτικοί στο παιχνίδι με τις επαφές, να αντιμετωπίζουν τις πολύ δυνατές άμυνες και τα ασφυκτικά μαρκαρίσματα.

Με την απόκτηση του Ουίλιαμς ο Τζόρτζεβιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει για αρκετό διάστημα μέσα στα παιχνίδια σχήματα με τρεις περιφερειακούς με τον Αμερικανό και τον Διαμαντίδη να μπαίνουν σε θέση “τρία”, ενώ η προσθήκη του Χάντερ δίνει την ευκαιρία στον Σέρβο να εφαρμόσει τις αλλαγές στην άμυνά του, κάτι που με τους Ραντούλιτσα και Κούζμιτς κυρίως το απέφευγε συστηματικά.

Ο 22χρονος σέντερ είναι ένα ακόμα “στοίχημα“, καθώς είναι άπειρος, δεν έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και παρουσιάζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι καταπληκτικός στην εφαρμογή του πικ εντ ρολ, μπορεί να μαρκάρει στην περιφέρεια, αλλά δεν έχει αξιόπιστο σουτ, ούτε βέβαια τρίποντο, όπως επίσης και παιχνίδι με πλάτη. Βέβαια γι΄ αυτά υπάρχει ο Ραντούλιτσα…

Μπορεί να χάθηκε χρόνος, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε τις αλλαγές που έπρεπε και απομένει πλέον ο Τζόρτζεβιτς να μετουσιώσει σε πράξη τις… ασκήσεις επί χάρτου. Είναι ένα από τα σημεία στα οποία θα κριθεί…

Πηγή: ebasket.gr