Facebook Pixel Γιατί θέλουν να φύγουν οι Αγγελόπουλοι
| 2011-06-08 17:02:00

Γιατί θέλουν να φύγουν οι Αγγελόπουλοι

Γιατί θέλουν να φύγουν οι Αγγελόπουλοι

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για το ενδεχόμενο αποχώρησης των αδερφών Αγγελόπουλων από τον Ολυμπιακό

Υπάρχει και καπνός και φωτιά στην υπόθεση. Το ενδεχόμενο αποχώρησης του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου από την ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά μια πραγματικότητα. Μην περιμένετε επιβεβαίωση, αλλά σε αυτή την περίπτωση η απουσίας διάψευσης έχει ακριβώς την ίδια σημασία.

Αυτό που είναι σίγουρο έχει να κάνει με τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας στο άκουσμα της είδησης. Ο κόσμος του Ολυμπιακού “πάγωσε” και ανησύχησε. Η “Θύρα 7” χρεώθηκε τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αλλά μάλλον έχει το μικρότερο μερίδιο ευθύνης. Ναι, ακούστηκαν άσχημα πράγματα, όμως οι Αγγελόπουλοι δεν θα έφευγαν για δυο κουβέντες, όσο χοντρές κι αν ήταν. Στο κάτω, κάτω, το ίδιο πρωί οι οργανωμένοι πήραν θέση και ξεκαθάρισαν την υπέρ των προέδρων της ΚΑΕ θέση τους.

Είναι σαφές πως το ελληνικό μπάσκετ μόνο θα χάσει αν φύγουν οι Αγγελόπουλοι. Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που θα μείνει ορφανός και στο μπάσκετ – μετά τα προβλήματα στον ερασιτέχνη – είναι ολόκληρος ο αθλητισμός που θα χάσει κάτι τόσο σημαντικό.

Φυσικά και κανείς δεν πρέπει να τους παρακαλέσει να μείνουν, δεν είναι άλλωστε αυτή η πρόθεση των Αγγελόπουλων. Δεν είναι ένας είδος σφυγμομέτρησης ό,τι έγινε, άλλωστε οι ίδιοι δεν έχουν πάρει θέση. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν όρια σε πολλά θέματα. Και οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός έχουν απογοητευτεί από πολλά και από πολλούς. Μέσα από την οικογένεια του Ολυμπιακού, μέσα και από την οικογένεια του μπάσκετ.

Κανένας Γιοχαλής δεν έχει δικαίωμα να κοροϊδεύει μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, κανείς ταξίαρχος δεν μπορεί να μην τηρεί τα μέτρα ασφαλείας. Και υπάρχουν πολλά ακόμα που τους έχουν στεναχωρήσει. Το ότι δεν βρέθηκε παίκτης να δεχθεί μείωση αποδοχών όταν το καλοκαίρι τους ζητήθηκε κάτι τέτοιο, ότι κανείς δεν έχει αναλάβει έστω μια ευθύνη για τις αποτυχίες, γιατί όσοι έρχονται και φεύγουν ψάχνουν δικαιολογίες μόνιμα. Βάλτε και τα 100 εκ ευρώ που δόθηκαν δίχως ανταπόκριση, βάλτε και τις απαιτήσεις να δοθούν του κόσμου τα εκατομμύρια για την επόμενη σεζόν, την ώρα που η Ελλάδα “πνίγεται” στα χρέη και σε όλη την Ευρώπη πέφτουν τα μπάτζετ. Υπάρχουν και όρια και πολλοί τα έχουν ξεπεράσει. Όλοι θέλουν, αλλά τελικά δεν δίνουν και κάτι.

Βέβαια φταίνε και οι Αγγελόπουλοι γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει σωστές επιλογές, Φταίνε γιατί δεν εμπιστεύονται ανθρώπους, ίσως και γιατί όταν εμπιστεύτηκαν εισέπραξαν κοροϊδία. Όλοι υπόσχονται και τελικά δεν πράττουν. Ή για την ακρίβεια, ρίχνουν μονίμως το φταίξιμο σε άλλους. Όμως οι ίδιοι οι πρόεδροι ευθύνονται γι αυτό. Αν οι επιλογές δεν είναι σωστές, δεν φταίνε όσοι επελέγησαν, αλλά όσοι τους επέλεξαν. Κανόνας αυτός.

Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι οι Αγγελόπουλοι έχουν απογοητευτεί και δεν είναι απλό να γυρίσει ο τροχός. Πράξεις περιμένουν απ' όλους και όχι λόγια. Φυσικά κι αυτοί στα λόγια έχουν μείνει ως τώρα, αλλά τουλάχιστον είναι και οι μόνοι που έχουν δώσει λεφτά στον μπασκετικό Ολυμπιακό εδώ και 7 χρόνια. Πολλά λεφτά...

Μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, όλα στο μπάσκετ του Ολυμπιακού θα είναι ανοιχτά. Αν φύγουν, πάντως, περισσότερο θα χάσει ο Ολυμπιακός και λιγότερο οι ίδιοι. Έστω κι αν φύγουν ως αποτυχημένοι. Αυτό το τελευταίο είναι ίσως και το μεγαλύτερο κίνητρό τους για να μείνουν. Δεν έχουν τελειώσει τη δουλειά και δεν έχουν μάθει να χάνουν. Απλά θα κερδίσουν μόνο όταν αντιληφθούν ότι δεν θέλει κόπο – στην προκειμένη περίπτωση χρήμα – αλλά κυρίως τρόπο.

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags