Facebook Pixel Η Ευρώπη υποκύπτει στον εκβιασμό...
| 2016-04-23 11:42:00

Η Ευρώπη υποκύπτει στον εκβιασμό...

Η Ευρώπη υποκύπτει στον εκβιασμό...

Οι απειλές της FIBA βρίσκουν “τόπο” καθώς τα τελευταία 24ωρα αρκετές είναι οι Ομοσπονδίες και οι ομάδες που αλλάζουν στάση και υποκύπτουν στους στυγνούς εκβιασμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, οι τρεις ιταλικές ομάδες που είχαν συμφωνήσει με την ECA για να συνεχίσουν να συμμετάσχουν στο Γιούροκαπ και δη οι Τρέντο, Ρέτζιο Εμίλια και Σάσαρι, έκαναν στροφή 180 μοιρών και, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της γείτονα χώρας, θα συμφωνήσουν με τη FIBA. Αυτό συντελέστηκε και υπό την πίεση της Ιταλικής Ομοσπονδίας, η οποία φοβήθηκε τις απειλές περί αποβολής της “σκουάντρα ατζούρα” από τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Επιπλέον, η ομοσπονδία Κροατίας τάχθηκε στο στρατόπεδο της FIBA και, μέσω επιστολής της, διεμήνυσε ότι θα αποδεχθεί κάθε απόφαση που θα πάρει η τελευταία. Παράλληλα, απέσυρε τη στήριξη της στην Αδριατική Λίγκα η οποία βρισκόταν εξ αρχής στο πλευρό της ECA.

Ανάλογη στάση κρατάει και η Σέρβικη ομοσπονδία με τον πρόεδρο της Παρτιζάν, Νίκολα Πέκοβιτς, να υπογραμμίζει πως η υπόθεση θα πάρει τη νομική οδό εάν η FIBA και η Ομοσπονδία της χώρας δεν αλλάξουν “ρότα”.

Πάνω στο ζήτημα κλήθηκε να τοποθετηθεί και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος κινήθηκε σε ειρωνικό τόνο και αντίθετα προσκείμενος στις τακτικές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας: “Θα είναι ένα ωραίο Ευρωμπάσκετ χωρίς αυτές τις εθνικές ομάδες. Χωρίς την Ισπανία, την Σερβία, την Ελλάδα, την Κροατία, την Ρωσία. Η FIBA λέει πολλές μεγαλοστομίες. Οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να διαλέξουν. Ο καθένας έχει δικαίωμα να αποφασίσει για την τύχη του”.

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags