Facebook Pixel Σεισμός στην καριέρα του Αντετοκούνμπο!
| 2016-04-29 13:24:00

Σεισμός στην καριέρα του Αντετοκούνμπο!

Σεισμός στην καριέρα του Αντετοκούνμπο!

Ζαλίζουν τα νούμερα στο νέο συμβόλαιο που μπορεί να υπογράψει ο Έλληνας φόργουορντ!

Αν όλα πάνε καλά, τότε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι επίσημα ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών την περίοδο 2017-18!

Ο 21χρονος συμπατριώτης μας έχει συμβόλαιο με τους Μιλγουόκι Μπακς μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, το οποίο του αποφέρει περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ωστόσο, η ομάδα του Μιλγουόκι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα επιχειρήσει να κρατήσει και μετά το πέρας της τωρινής συμφωνίας και για να το πετύχει αναμένεται να του προτείνει ένα μυθικό συμβόλαιο.

Συγκεκριμένα, ιστοσελίδα που ασχολείται με τα θέματα των Μπακς υποστηρίζει πως ο Γιάννης μπορεί να εισπράξει μέχρι και -κρατηθείτε- 150 εκατομμύρια δολάρια!

Από που προκύπτει αυτό; Την περίοδο 2017-18 το salary cup για τις ομάδες του NBA θα αυξηθεί στα 107 εκ. δολάρια. Ο Γιάννης θα δικαιούται μάξιμουμ συμβόλαιο, το οποίο αντιστοιχεί στο 1/4 του salary cup, δηλαδή 26,75 για τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου. Η συμφωνία πιθανότατα θα είναι 5ετής και παράλληλα θα προβλέπεται 7.5% αύξηση ανά σεζόν.

Κάνοντας τους υπολογισμούς καταλήγουμε αισίως στα 150 εκατομμύρια δολάρια για 5 πέντε χρόνια! Πραγματικά αμύθητο ποσό ειδικά για τα δεδομένα του ελληνικού αθλητισμού, αλλά ο Γιάννης τo αξίζει και με το παραπάνω!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags