Facebook Pixel ΦΟΒΕΡΟ! Ξέρετε πώς βγήκε το παρατσούκλι "Ζοτς";
| 2016-05-15 14:14:00

ΦΟΒΕΡΟ! Ξέρετε πώς βγήκε το παρατσούκλι "Ζοτς";

ΦΟΒΕΡΟ! Ξέρετε πώς βγήκε το παρατσούκλι "Ζοτς";

Με αφορμή τον αποψινό τελικό στο Βερολίνο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ του κουμπάρου του Δημήτρη Ιτούδη, η Ευρωλίγκα παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και αποκαλύπτει την ιστορία για το πώς προέκυψε το παρατσούκλι "Ζοτς"!

ZOC είναι για την ακρίβεια ο τρόπος με τον οποίο γράφεται το παρατσούκλι του Ομπράντοβιτς. Ο βετεράνος δημοσιογράφος Βλάντιμιρ Στάνκοβιτς, ο οποίος αναφέρει πως έχει ζήσει από κοντά τους εννέα από τους δέκα ευρωπαϊκούς τίτλους του Σέρβου, αποκαλύπτει την ιστορία που κρύβεται πίσω από το Ζοτς.

«Έτσι τον φώναζαν οι φίλοι του από τα παιδικά τους χρόνια, από τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ. Ο Ζέλικο είχε καλό σουτ και νικούσε πάντα τους φίλους του χωρίς να χάνει σουτ κάποιες φορές και κάποιος τού είπε πως ‘έσκιζε το διχτάκι’. Στα σέρβικα το ρήμα ‘σκίζω’ είναι ‘cepati’ και αυτός που ‘σκίζει’ λέγεται ‘cepac’. Έτσι, δίπλα στο Zeljko Obradovic μπήκε η λέξη Cepac. Και το Zeljko Obradovic Cepac έγινε ZOC. Δεν είναι εύκολο να μεταφραστεί απόλυτα, αλλά προσπάθησα να σας το εξηγήσω όσο μπορούσα. Φυσικά και το Ζέλικο είναι κάτι σαν παρατσούκλι, καθώς το όνομά του είναι Ζέλιμιρ» αναφέρει ο Βλάντιμιρ Στάνκοβιτς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags