Πολλές και σημαντικές αλλαγές αναμένονται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ από το καλοκαίρι. Δεν αναφερόμαστε μόνο στη νέα Ευρωλίγκα και στη νέα διοργάνωση της FIBA, αλλά και στις μετακινήσεις, τόσο παικτών όσο και προπονητών, που θα προκαλέσουν αίσθηση. Μάλιστα, στα πιο δημοφιλή σενάρια, που θα απασχολήσουν πολύ έντονα την Ευρώπη, θα βρίσκεται σίγουρα και το όνομα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Έλληνας κόουτς έκανε φοβερή σεζόν στη Λοκομοτίβ Κούμπαν, οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία του τον σύλλογο στο Final 4 και απέδειξε σε όλους πως η επιτυχία του στον Ολυμπιακό δεν ήταν τυχαία.

Ο Μπαρτζώκας, όμως, πολύ δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο των Ρώσων, καθώς η ομάδα του δε θα βρίσκεται στην Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν. Ο λόγος είναι πως η ρωσική ομάδα, που δεν έχει εγγυημένο συμβόλαιο και αποκλείστηκε νωρίς-νωρίς στα πλέι οφ του ρωσικού πρωταθλήματος, δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο φέτος, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση της από τη Γαλατάσαραϊ που σήκωσε το Eurocup.

Η μη συμμετοχή, λοιπόν, τη νέα σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα για την Κούμπαν, η οποία θέλει να κρατήσει τον Έλληνα κόουτς, θα του κάνει πρόταση, ωστόσο όπως… κυκλοφόρησε το περασμένο τριήμερο στο Βερολίνο, θεωρείται απίθανο να τον κρατήσει.

Την ίδια στιγμή, ο Μπαρτζώκας αποτελεί στόχο αρκετών ομάδων που …ψάχνονται για τον πάγκο τους και ήδη έχει δεχθεί κάποιες κρούσεις. Δεν είναι κρυφό, άλλωστε, πως βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες έντονο ενδιαφέρον έχει δείξει τόσο η Μακάμπι όσο και ομάδα από την Τουρκία.

Όσον αφορά την "Μπάρτσα", εφόσον υπάρξει πρόταση, αυτομάτως θα γίνει το πρώτο φαβορί για τον Έλληνα κόουτς. Από τη μεριά τους, οι Ισραηλινοί ήδη "χτίζουν" με σπουδαίες μεταγραφές τo ρόστερ της επόμενης σεζόν, ενώ οι Τούρκοι διαθέτουν ...γερά πορτοφόλια.

Ο πρώην κόουτς του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε και ο ίδιος μετά το τέλος του μικρού τελικού, δεν πρόκειται να βιαστεί για την απόφασή του. Θα περιμένει όλες τις προτάσεις και στις αρχές του καλοκαιριού, θα ανακοινώσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αφού επιθυμία και του ίδιο είναι να επιστρέψει στην Ευρώπη και φυσικά πιο κοντά στην Ελλάδα και την οικογένειά του. 

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όποια ομάδα έρθει σε συμφωνία με τον Μπαρτζώκα, θα αποκτήσει αυτόματα και ένα σημαντικό προβάδισμα για τους παικτατάδες της Κούμπαν (Ντιλέινι, Σίνγκλετον, Ντρέιπερ), οι οποίοι επίσης πολύ δύσκολα θα παραμείνουν στη Ρωσία…