Αναλυτικά, ο Αργύρης Πεδουλάκης, μίλησε για:

-τους τελικούς με τον Ολυμπιακό:

«Είμαι 25 μέρες στην ομάδα. Υπάρχουν θέματα που προβληματίζουν, ενώ υπάρχουν κάποια για αισιοδοξία. Μπορώ να πω ότι έχει φύγει από το DNA της η ομάδα δηλαδή. Αυτό που χαρακτηρίζει τις ελληνικές ομάδες που στηρίζονται στο μυαλό της και κοστίζει στα μεγάλα ματς. Μια σειρά τέτοια είναι με τον Ολυμπιακό, όπου υπάρχουν καταστάσεις εντός κι εκτός που πρέπει να διαχειριστείς. Έχουμε κάποια παιδιά που έχουν παίξει τέτοια ματς, αλλά και αρκετά όχι και αυτό με προβληματίζει. Το πρόβλημα είναι ειδικά τα ψηλά παιδιά. Έφυγε ο Κούζμιτς, έχει χτυπήσει ο Παπαγιάννης, χτύπησε ο Γιάνκοβιτς και ουσιαστικά έχει πρόβλημα η αεροπορία μας και αυτό μας προβληματίζει».

-τα παιχνίδια με τον Άρη που προηγήθηκαν και κατά πόσο βοήθησαν την ομάδα:

«Αλήθεια είναι πως τα πέντε παιχνίδια με τον Άρη μάς βοήθησαν. Μας βοήθησαν να δούμε αδυναμίες. Είχαμε περισσότερα παιχνίδια να δούμε video. Όπως είπε και ο Γιάννης (σ.σ. Σφαιρόπουλος) οι τελικοί είναι σαν τις Πανελλήνιες, αλλά εμείς κάνουμε ταχύρυθμα μαθήματα».

-τους τραυματισμούς των Καλάθη και Διαμαντίδη:

«Ο Καλάθης κάνει προπόνηση μαζί μας. Ο Διαμαντίδης δεν κάνει. Ούτε σήμερα θα είναι μαζί μας. Περιμένουμε τους γιατρούς να μας δώσουν το ΟΚ».

-τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού:

«Ο Ολυμπιακός έχει ρόλους. Ομάδα χρόνια δομημένη. Εμείς έχουμε πολλούς επιθετικογενείς παίκτες, αλλά πρέπει να υπάρχουν ρόλοι και να μπορούν να τους κάνουν. Υποτιμούμε τα παιδιά που κάνουν δεύτερους ρόλους. Συνήθως αυτοί που έχουν επιθετικό ταλέντο θεωρούμε ότι μπορούν να σκοράρουν, αλλά εμείς θέλουμε παιδιά που να μπορούν να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Εξ ου και η χρησιμοποίηση του Χαραλαμπόπουλου στο 5ο ματς. Αυτές είναι οι διαφορές, ο Ολυμπιακός έχει λειτουργήσει σε ένα μοντέλο. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς παίκτες που πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον».

-το ότι η παραμονή του κρίνεται από την έκβαση του τίτλου:

«Δεν το σκέφτομαι έτσι. Επιστρατευτήκαμε σε μία δύσκολη κατάσταση. Το πρόβλημα είναι όταν δεν έχεις δουλέψει. Μπορεί να συμβεί. Είναι σαν το μποξ, όμως. Αν φοβάσαι, σταματάς. Πήγα κι έκανα προπονήσεις σε παιδοεφηβικά, γιατί ήταν η μόνη εμπειρία που δεν είχα. Είμαι άνθρωπος του μπάσκετ και του Παναθηναϊκό. Εχω καταλάβει τι θέλω να κάνω, τι με εκπροσωπεί και τι με βολεύει και βάσει αυτών προχωράω».