Αν καταφέρναμε σε αυτήν τη χώρα να καταλάβουμε την αξία των παικτών που έχουμε την τύχη να βλέπουμε κάθε εβδομάδα (ενίοτε και δύο φορές), ίσως να είχαμε διαφορετική συμπεριφορά στις εξέδρες. Κι αν αγαπάμε το μπάσκετ είναι γιατί στα οκτώ δευτερόλεπτα ένα ΟΑΚΑ πανηγυρίζει και την ώρα που αδειάζει η κλεψύδρα φεύγει η νίκη από τα χέρια των "πράσινων" όπως η θάλασσα από τα δάχτυλα κάποιου που επιχειρεί να την αιχμαλωτίσει.

Αν αυτό το φετινό δεν είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ πρωτάθλημα, τότε αναρωτιέμαι τι άλλο περιμένει να δει κανείς; Μπρέικ στο μπρέικ, ο Σπανούλης να παίρνει από τα χέρια του Διαμαντίδη τον τίτλο του man of the game. Θα μπορούσα να γράφω ώρες, αλλά θαρρώ η εικόνα μιλά από μόνη της, δεν θέλει περαιτέρω εξήγηση.

Στο δια ταύτα. Ο Ολυμπιακός (το έγραψα και μετά το πρώτο ματς) είναι καλύτερη ομάδα. Ήτοι έχει περισσότερες λύσεις. Έχει περισσότερη ενέργεια, δύναμη και ταχύτητα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι υποχρεωμένος να διαχειριστεί το περιορισμένο ρόστερ, καθώς Ραντούλιτσα και Ουίλιαμς δεν του δίνουν τίποτα.

Ο Γκιστ φορτώθηκε με φάουλ, βγήκε η κούραση σε Φώτση και Καλάθη, διάβασαν καλύτερα τον Φελντέιν κι ήταν δεδομένο ότι η παραγωγικότητα θα έπεφτε. Στην άλλη πλευρά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μπορεί να έβαλε από το πρώτο δεκάλεπτο και τους 12, στην ουσία όμως έπαιξε με αυτούς που εμπιστεύεται, κλείνοντας το ρόστερ. Όχι παράλογο σε τέτοιας κρισιμότητας αγώνες.

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος (με απόσταση) από τους 24 που πατάνε στο παρκέ. Μοιάζει να είναι στη ζώνη του λυκόφωτος, είναι σε τρομερή κατάσταση. Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Παππάς εξηγεί στο παρκέ γιατί τον έφερε πίσω ο "Άρτζι" κι ήταν αυτός που (αν δεν είχαμε τα δύο τρίποντα στο τέλος) κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό στην επίθεση

Θα ακούσετε πολλά για την τελευταία επίθεση. Για το αν έγιναν βήματα από τον Σπανούλη. Κατ' αρχάς σε τέτοιας ομορφιάς αναμέτρηση είναι τουλάχιστον προσβλητικό για το άθλημα να ασχολούμαστε με τους διαιτητές, που πήγαν καλά κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η φάση του Σπανούλη είναι ακριβώς ίδια (βάλτε τη να τη δείτε "καρέ καρέ") με τη φάση του Διαμαντίδη. Είναι ακριβώς ίδιες κινήσεις.

Με το γράμμα του νόμου είναι βήματα και τα δύο, που όμως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σφυρίξει διαιτητής.

Αντί επιλόγου: Κρίμα που φεύγει ο Διαμαντίδης. Ακόμα και χωρίς τα τρεξίματα του παρελθόντος, είναι μαγεία να τον βλέπεις.

Ο Σπανούλης μπορεί και να υπέγραψε απόψε το νέο συμβόλαιό του στον Ολυμπιακό. Και το αξίζει…

Μπορούν να γίνονται τελικοί μέχρι να πάμε για… καλοκαιρινές διακοπές;