Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε πως στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών ήταν το... ελληνικό μπάσκετ σε δύο φάσεις!

«Νομίζω σήμερα ο Βασίλης στη συγκεκριμένη φάση απέδειξε σε όλους αυτό που είναι ως μονάδα, χαρακτήρας, άνθρωπος και προσωπικότητα. Πείτε το όπως θέλετε. Για να φτάσουμε ως εκεί όλοι έκαναν κάτι σωστό. Ελέγξαμε το παιχνίδι, θα ήταν κρίμα να χάσουμε. Θα ήταν κρίμα για την ομάδα μας να χάσει αυτό το ματς γιατί ελέγξαμε το παιχνίδι και τον ρυθμό. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα, αυτό μας έφερε μέχρι την τελευταία φάση. Εκεί μίλησε η προσωπικότητα του Βασίλη, που το έχει ξανακάνει πολλές φορές», είπε αρχικά στην κάμερα της «NOVA» ο «Παπ» και πρόσθεσε:
 

«Σε τέτοια παιχνίδια μετρούν πολλά, η καρδιά, η θέληση, το πάθος και μετά η τακτική. Η τακτική είναι κομμάτι των προπονητών και της επόμενης ημέρας. Πάντα, σε κάθε ματς κάνεις σωστά και λάθη. Πρέπει να επικεντρώνεσαι σε αυτά».

Όσο για το αν το παιχνίδι αυτό ήταν διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ, υποστήριξε: «Το σημερινό παιχνίδι δεν μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο, δείχνει την υπόσταση του ελληνικού μπάσκετ. Το ματς αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ σε δύο φάσεις».