Ήταν καλύτερη απόψε, ήταν καλύτερη συνολικά σε όλη τη σειρά των "μικρών" τελικών και δίκαια η ΑΕΚ κατέκτησε την τρίτη θέση. Επ΄ αυτού, καμία συζήτηση. Βεβαίως, ο Άρης είχε την ατυχία να χάσει στην πρώτη φάση τον Μούρτο και στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα τον καλύτερό του παίκτη (Ουότερς), όμως και πάλι η "Ένωση" δικαιωματικά έφτασε στη νίκη. Το κακό είναι πως πέτυχε μια τεράστια επιτυχία (την κατάληψη της τρίτης θέσης, με μειονέκτημα έδρας), στο χειρότερο -από πλευράς ατμόσφαιρας- τελικό, όλων όσων έχουν γίνει φέτος (συμπεριλαμβανομένων και των "μεγάλων").

Η αναίτια και απρόκλητη επίθεση με μπουκάλια στον Νικόλαο Λάσκαρη ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Ακατάσχετο υβρεολόγιο από τους λίγους οπαδούς που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, υπερβολική ένταση. Και ως κερασάκι στην τούρτα, η δεύτερη επίθεση κατά του Λάσκαρη και της συνοδείας του, με την αστυνομία να αντιδρά (καταχρηστικός ο όρος) νωχελικά και ράθυμα (το λες και απρόθυμα).

Η κατάκτηση της τρίτης θέσης είναι "άδειο πουκάμισο", αν δεν συνοδεύεται από αλλαγή νοοτροπίας, από την αντίληψη ότι η ομάδα μεγαλώνει, επιστρέφει εκεί που όλοι θα χαρούμε να τη δούμε (όπως και τον Άρη). Αυτό, όμως, δεν γίνεται ούτε με τα χρήματα του Μάκη Αγγελόπουλου (δικαιούται να γευτεί τη χαρά της επιτυχίας), ούτε με τα εύστοχα σουτ των Μπράουν, Χέρστον και Σάκοτα (αλήθεια, τι άποψη έχουν απόψε οι θερμοκέφαλοι που τον έβριζαν και τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου;).

Χρειάζεται διαφορετική νοοτροπία, χρειάζεται μοντέρνα αντίληψη, χρειάζεται νέο κόσμο, όχι τους "θερμοκέφαλους" που μεταφέρουν τοξική ατμόσφαιρα από το διπλανό ποδοσφαιρικό γήπεδο. Και βέβαια δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους οπαδούς (είτε των αθλημάτων, είτε των ομάδων), όμως όσα έγιναν (ευτυχώς μικρής έκτασης, αλλά εντελώς απαράδεκτα) στο ΟΑΚΑ μας γυρίζουν πίσω.

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στον τελικό της Δευτέρας, ή και στον πέμπτο (αν χρειαστεί), όμως για την ώρα ΟΑΚΑ και ΣΕΦ παρουσιάζουν εξαιρετική εικόνα. Κι είναι γεμάτα με κόσμο, που απολαμβάνει εξαιρετικής ποιότητας μπάσκετ. Δεν μπορεί μια μερίδα (μικρή) οπαδών, που ήρθαν μόνο για να βρίσουν, να χαλάνε την εικόνα.

Ασχοληθήκαμε πολύ μαζί τους. Όμως, πρέπει να γράφουμε και τα καλά, και τα αρνητικά, γιατί εμείς κοιτάζουμε με το ίδιο μάτι, την ίδια απόσταση, όλες τις ομάδες. Κι όπως ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του διόρθωσαν (με πολλά λάθη, με πολύ κόπο και σίγουρα με πολλή δουλειά) την εικόνα της ομάδας μέσα στις τέσσερις γραμμές, έτσι πρέπει να κάνουν και με τις εξέδρες…