«Πάντα όταν ερχόμουνα στο ΟΑΚΑ ένιωθα μια… ζήλεια, όταν έβλεπα την ατμόσφαιρα που δημιουργούσε ο κόσμος. Και ξέρετε, μέσα μου πάντα ένιωθα ότι μια μέρα θα γίνω προπονητής του Παναθηναϊκού. Ένιωθα ότι αυτό είναι το πεπρωμένο μου».

 

Αυτές οι παραπάνω ατάκες ίσως και να… αρκούν για να καταλάβουμε πόσο πολύ ταιριάζουν Παναθηναϊκός και Τσάβι Πασκουάλ. Οι δύο πλευρές πριν από λίγη ώρα παρουσίασαν την συνεργασία τους για τα επόμενα τρία χρόνια με τους φίλους του «τριφυλλιού» να έχουν κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένοι και αισιόδοξοι για τον νέο προπονητή της ομάδας. Όπως έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ακριβώς το ίδιο και ο Καταλανός που ήρθε σε μια ομάδα στην οποία μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του. Τα… οράματά του.

Μέσα από μερικές χαρακτηριστικές ατάκες μπορεί ο καθένας να καταλάβει τι… εστί Τσάβι Πασκουάλ. «Δουλεύω πάντα με καθαρό βλέμμα στα μάτια», «Μου αρέσει η πίεση για την νίκη. Δε θα μπορούσα να είμαι προπονητής σε μια ομάδα που θα είχε στόχο να μην υποβιβαστεί», «Είμαι τίμιος, σοβαρός, ευθύς, εργατικός και απαιτητικός», «Όταν έχεις παιδεία και σέβεσαι, τότε όλα είναι πιο εύκολα στη ζωή», «Είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου και ικανός για όλα», «Ο Παναθηναϊκός μου χάρισε ένα… όραμα».

Όλα τα παραπάνω σκιαγραφούν με τον καλύτερο τρόπο την προσωπικότητά του. Την δυναμική του ως προπονητή, αλλά και την οντότητά του ως άνθρωπο. Έναν άνθρωπο ο οποίος έχει μάθει να πατάει γερά στα πόδια του, να πιστεύει στις δυνατότητές του, να κάνει πράξη τα… όνειρά του και να σέβεται τους αντιπάλους του. Και το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Ο σεβασμός.

Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και… ταμείου ο Παναθηναϊκός σε χρόνο ρεκόρ, μεσούσης της περιόδου, κατάφερε να βρει έναν προπονητή ο οποίος ταιριάζει απόλυτα με το κύρος και την αίγλη του συλλόγου. Και αυτό είναι που από… μόνο του, τον ανεβάζει αυτομάτως επίπεδο…

Πηγή: leoforos.gr