Facebook Pixel Πασκουάλ, my name is Τσάβι Πασκουάλ!
| 2016-10-26 22:54:00

Πασκουάλ, my name is Τσάβι Πασκουάλ!

Πασκουάλ, my name is Τσάβι Πασκουάλ!

Μεγάλος Καλάθη, μεγάλο καλάθι! Με σερί 11-0 στο τελευταίο λεπτό και το νικητήριο δίποντο από τον Νικ, ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη στη Γερμανία επί της Μπάμπεργκ με 83-84!

Οι "πράσινοι" επέστρεψαν από το -10 (83-73) στο 36'53'', με τον Τσάβι Πασκουάλ να καλεί τάιμ άουτ σε εκείνο το σημείο και τον Παναθηναϊκό να ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα χάρη στο καλάθι του Νικ Καλάθη στα 3.5'' για το τέλος!

Μπήκαν με φόρα!

Θετική ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, στην πρεμιέρα του Τσάβι Πασκουάλ στην άκρη του πάγκου του "τριφυλλιού" στην "Brose Arena"!

Οι "πράσινοι" έπαιξαν μάλιστα πολύ καλό μπάσκετ για 14 - 15 λεπτά, δημιούργησαν προβλήματα στους Γερμανούς και μοιραία βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 37 - 42 στη λήξη του ημιχρόνου.

Πολύ καλός και με ενέργεια παρουσιάστηκε ο Φελντέιν, σε ένα διάστημα που το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και οι παίκτες του Παναθηναϊκού παρουσίασαν πολύ καλή εικόνα.

Διαφορετικό το δεύτερο μέρος!

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Μπάμπεργκ μπήκε δυνατά, κατάφερε να ανατρέψει τη διαφορά και να πάρει σταθερά κεφάλι στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός σταμάτησε να τρέχει, δεν σκόραρε σε set παιχνίδι, με τους Γερμανούς να κάνουν σερί 2-16 (στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου) και να βρίσκονται στο +11

Με 4 καλές άμυνες και άλλους 4 καλούς αιφνιδιασμούς ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 60 - 60, με τους Γερμανούς στη συνέχεια να παραμένουν σταθερά μπροστά στο σκορ. Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν στους ψηλούς, καθώς δέχτηκε πολλά εύκολα καλάθια λόγω της "τρύπας" στη θέση "5".

Και στο τέταρτο δεκάλεπτο η κατάσταση δεν ήταν καλή για τον Παναθηναϊκό, με την ομάδα να παρουσιάζει τις ίδιες παθογένειες με την προηγούμενη περίοδο. Ο Πασκουάλ φώναζε από τον πάγκο για δυνατή άμυνα, ο Ζήσης πέτυχε αρκετά εύκολα καλάθια όταν οι "πράσινοι" πλησίαζαν, παρόλα αυτά το σκορ μειώθηκε σε 76-72 τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη. 

Οι Γερμανοί πάτησαν το πόδι στο γκάζι και με σταθερές επιθέσεις κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά σε 83-73, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει την τελευταία λέξη ξαναμπήκε στο με σερί 9-0 πόντους σε ένα λεπτό (83-82)!

Το φινάλε ήταν πραγματικά γκρανγκινιολικό, όπως αρέσκεται να το χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου στη μετάδοση της ΕΡΤ, με τον Νικ Καλάθη να πετυχαίνει στο τέλος ένα σπουδαίο καλάθι (αφού πρώτα οι διαιτητές είδαν στο βίντεο τη φάση για να αποφανθούν αν μετράει) και να χαρίζει τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 83-84!

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Κοζέρ 7 (1), Μέλι 17 (4), Ζήσης 13 (1), Τάις 4, Λο 6 (1), Στρέλνιεκς 16 (1), Βερεμεένκο 2, Μίλερ 12 (2), Χέκμαν 3 (1), Ραντόσεβιτς 3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκέτον 9 (2), Νίκολς 1, Ρίβερς 18 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 5, Φελντέιν 16 (4), Γκιστ 10, Μπουρούσης 9 (1), Καλάθης 13 (1 τρίπ., 11 ριμπ., 9 ασ.)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags