Η φετινή χρονιά ξεκίνησε ιδανικά για τον Νίκο Παππά. Ο Αργύρης Πεδουλάκης του έδωσε από το καλοκαίρι να καταλάβει ότι πλέον η ομάδα περιμένει πολλά απ' αυτόν στη μετα-Διαμαντίδη εποχή και ο Έλληνας άσος ανταποκρίθηκε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, απέναντι στη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ, έκανε μαγική εμφάνιση κερδίζοντας στην ουσία μόνος του την ομάδα του "Σάρας" και είδε ένα ολόκληρο γήπεδο να τον αποθεώνει.

Η συνέχεια, βέβαια, δεν ήταν η ανάλογη, καθώς η ομάδα παρουσιάστηκε πολύ κακή απέναντι στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα και ο Νίκος Παππάς να κινηθεί στη μετριότητα, σε ένα παιχνίδι που έφερε την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ανέλαβε την ομάδα και μία μόλις προπόνηση την καθοδήγησε στη χθεσινή σημαντική νίκη επί της Μπάμπεργκ στο ντεμπούτο του στον "πράσινο" πάγκο, χωρίς, ωστόσο, να πάρει πολλά από τον Έλληνα γκαρντ (5 πόντοι, 1 ασίστ).

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα φετινά παιχνίδια (τρία για την Ευρωλίγκα και τρία για το πρωτάθλημα), ο Νίκος Παππάς είχε το μικρότερο χρόνο συμμετοχής (15:53), με τον Νικ Καλάθη να σηκώνει μόνος του το μεγαλύτερο βάρος σε όλο το παιχνίδι (32:35).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Παππάς στο μεγάλο ματς με τη Ζαλγκίρις είχε 22:23 συμμετοχής, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, όπου ο υπηρεσιακός προπονητής, Γιώργος Βόβορας, έκανε μεγάλο ροτέισον, είχε 19:41 συμμετοχής, ενώ και στην Α1 έχει μ.ό συμμετοχής μέχρι στιγμής 24 λεπτά.

Όπως γίνεται αντιληπτό, με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο, ο Έλληνας άσος είχε με διαφορά την πιο μικρή παρουσία στο παρκέ, αλλά κι έναν λιγότερο πρωταγωνιστικό ρόλο, τον οποίο του είχε χαρίσει ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Αυτό, φυσικά, δεν μπορεί να είναι τυχαίο κι αν ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κριθούν τα πλάνα που έχει στο μυαλό του ο Ισπανός τεχνικός, εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ο Έλληνας γκαρντ δε θα υπολογίζεται το ίδιο από τον νέο προπονητή.

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι απαραίτητη προϋπόθεση του Τσάβι Πασκουάλ για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, ήταν η απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου πλέι μέικερ, ο οποίος προορίζεται να έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Ήδη έχει ακουσθεί έντονα το όνομα του Ισπανού άσου Κάρλος Καμπέθας, ο οποίος προφανώς αν αποκτηθεί δε θα ...γυαλίζει τον πάγκο.

Ο κόουτς του Τριφυλλιού θέλει ακόμα μία δυνατή λύση για τα γκαρντ, που όχι μόνο θα δίνει ανάσες στον Νικ Καλάθη, αλλά θα μπορεί να δίνει και σημαντικές βοήθειες στην ομάδα. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι ο Νίκος Παππάς θα λογίζεται, τουλάχιστον θεωρητικά, ως "τρίτη" επιλογή του Τσάβι Πασκουάλ, κάτι που, φυσικά, δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον Έλληνα παίκτη, αν αναλογιστεί κανείς πώς ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τον ίδιο...