Facebook Pixel «Ο ΠΑΟ χρειάζεται τουλάχιστον έναν παίκτη»
| 2011-01-13 01:45:00

«Ο ΠΑΟ χρειάζεται τουλάχιστον έναν παίκτη»

«Ο ΠΑΟ χρειάζεται τουλάχιστον έναν παίκτη»

Στα λάθη και στις απουσίες του Παναθηναϊκού στέκεται η Νίκη Μπάκουλη στο άρθρο της για την ήττα των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό του Ντούσαν Ίβκοβιτς.
 

Σίγουρα δεν θα εκπλαγείτε σήμερα, αν διαβάσετε τα ονόματα των παικτών που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να πάει στο φάιναλ φορ και εν πάση περιπτώσει να διεκδικήσει με αξιώσεις το τρίτο τριπλ κράουν της ιστορίας του. Ευθύς εξαρχής θα ομολογήσω πως συμφωνώ με όσους θα επιμείνουν ότι όντως χρειάζεται τουλάχιστον έναν παίκτη.

 Οχι ψηλό. Γκαρντ. Εντούτοις, χθες, θα ήταν αρκετό να έχει και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ώστε να μη χαλάσει το σερί των 13 σερί νικών επί του Ολυμπιακού στην έδρα του. Τον γνωστό, όχι αυτόν που εμφανίστηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ (των 0/9 σουτ και των 3 λαθών, την ώρα που είχε τις 4 από τις ΣΥΝΟΛΙΚΑ 6 ασίστ των πρωταθλητών), εμφανώς καταβεβλημένο από την ίωση.

Δίχως τον -φύσει και θέσει- αρχηγό τους, οι «πράσινοι» χρειάζονταν κάποιον άλλον να κάνει ένα βήμα μπροστά. Πρωτίστως σε ό,τι αφορά την οργάνωση, την επιβολή ψυχραιμίας και τη σιγουριά που αποπνέει ο Μήτσος όταν είναι καλά. Επειτα και στις επιθετικές πρωτοβουλίες, με τον Ντρου Νίκολας να 'χει ένα καλό τρίτο δεκάλεπτο, αλλά να μην έχει διάρκεια.

Το βράδυ άνηκε εξ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό και αυτή η νίκη πιστώνεται 100% στον Ντούσαν Ιβκοβιτς. Απέδειξε πως ένας καλός προπονητής μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το πλάνο ήταν σαφές. Οι «πράσινοι» δεν έπρεπε να τρέξουν. Και δεν έτρεξαν, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων. Εξ ου και από τους 94π. που είχε μ.ό. στην Α1 μέχρι χθες ο Παναθηναϊκός, αρκέστηκε στους 61.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, ήταν πως ο Ντούντα κατάφερε να πάρει κάτι θετικό απ' όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε. Από τον Χαλπερίν, από τον Ερτσεγκ -παιδιά που αμφισβητήθηκαν και κέρδισαν την εμπιστοσύνη του-, ακόμα και από τον Σπανούλη. Μπορεί να μην τίναξε την μπάνκα στον αέρα (φευ, δεδομένης και της εν γένει ατμόσφαιρας), αλλά τουλάχιστον δημιούργησε -κυρίως στο πρώτο μισό- εξαιρετικές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Και ο -τραγικός από τα 6.75- Παπαλουκάς έκανε ένα βήμα μπροστά στο φινάλε, για να ολοκληρώσει την... επανάσταση (ή αλλιώς την πρώτη νίκη των «ερυθρολεύκων» στο «σπίτι» του Παναθηναϊκού, από τη σεζόν 2006-07).  Οι «ερυθρόλευκοι» είναι μόνοι πρώτοι πια, με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας να κρίνεται στο ΣΕΦ, το οποίο αλώνουν διαρκώς τα τελευταία χρόνια οι «πράσινοι». Φέτος, όμως, θα 'χουν κάποιες επιπλέον προκλήσεις στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθούν, αν θέλουν να μπουν με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Σε κάθε περίπτωση, οι κερδισμένοι θα είναι οι φίλοι του μπάσκετ που πλέον μπορούν να τα περιμένουν όλα!

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags