Facebook Pixel Απαράδεκτος o Άρης
| 2016-11-24 01:08:00

Απαράδεκτος o Άρης

Απαράδεκτος o Άρης

Ο ΑΡΗΣ αν και βρέθηκε να κερδίζει με 10 πόντους στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, κατάφερε να χάσει από τους Σκάιλαϊνερς με σκορ 81-74, δεχόμενος 29 πόντους (!) στα τελευταία οκτώ λεπτά της αναμέτρησης.
 

Οι Σκάιλαϊνερς μπορεί να βρέθηκαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο 35΄ αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να πανηγυρίσουν τη νίκη και να υποχρεώσουν τους "κίτρινους" στην δεύτερη ήττα τους στην διοργάνωση.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και με τον Μάικλ Τζένκινς να είναι ζεστός και να δίνει σκορ στην επίθεση, πήρε από νωρίς προβάδισμα επτά πόντων (0-7). Οι γηπεδούχοι μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα αντέδρασαν και με διαδοχικές καλές άμυνες κατάφεραν να πάρουν πόντους στο ανοιχτο γήπεδο και να μειώσουν στον πόντο (6-7).

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη αντέδρασαν σ’ εκείνο το σημείο. Αυξάνοντας την απόδοσή τους στην άμυνα, οδήγησαν σε συνεχόμενα λάθη τους αντιπάλους τους, διατηρώντας τους χαμηλά σε παραγωγικότητα. Στην επίθεση, οι «κίτρινοι» σημάδεψαν τον Έρικ Μπάκνερ ο οποίος όποτε δεν κάρφωσε την μπάλα στο καλάθι κέρδισε το φάουλ, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του να κλείσει την πρώτη περίοδο με προβάδισμα 10 πόντων (10-20).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Τσαϊρέλης με δίποντο αύξησε την διαφορά στο +12 (10-22). Η άμυνα των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη πάντως δεν ήταν στον ίδιο λεπτό αποτελεσματική, γεγονός που επέτρεψε στους Σκάιλαϊνερς να πάρουν πόντους από τον Κουάμε Βον και να μειώσουν σε απόσταση ενός σουτ (21-24), 6:37 πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι «κίτρινοι» συνήλθαν σ’ εκείνο το σημείο και μ’ ένα σερί 5-0 αύξησαν ξανά στους οκτώ πόντους την διαφορά (21-29). Η άμυνά τους όμως δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο αποτελεσματική και με τον Βον να συνεχίζει να δίνει πόντους, οι γηπεδούχοι μείωσαν και πάλι την διαφορά.

Στα τέσσερα λεπτά που υπολείπονταν, ο ΑΡΗΣ συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα, αλλά δεν μπορούσε ν’ αυξήσει την υπέρ του διαφορά, καθώς οι επιλογές του στην επίθεση και η αμυντική του συμπεριφορά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, με αποτέλεσμα η ομάδα του Χέρμπερτ να βρει τρόπο να σκοράρει και να πάει στ’ αποδυτήρια με μειονέκτημα τριών πόντων (34-37).

Με την έναρξη της επανάληψης, οι Σκάιλαϊνερς με επιμέρους σκορ 5-2 ισοφάρισαν το παιχνίδι. Η ανίδραση των παικτών του Πρίφτη ήταν άμεση. Με διαδοχικές καλές άμυνες και σωστές επιλογές στην επίθεση, ο ΑΡΗΣ έτρεξε ένα σερί 8-0 και ξέφυγε εκ νέου στο σκορ (39-47).

Στα 4 λεπτά που απέμεναν ο Σιλντς πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα από τους Βον και Γκρέιβς, όμως ο ΑΡΗΣ είχε βρει ρυθμό στην επίθεση και με σωστή κυκλοφορία, έφτανε μέχρι το αντίπαλο καλάθι, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 5 πόντων (50-55).

Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, οι «κίτρινοι» συνέχισαν να παίζουν με υπομονή και συγκέντρωση στην επίθεση και με τους Ζάρα-Γιάνκοβιτς να δίνουν λύσεις πίσω από τα 6,75, ανέβασαν την διαφορά στο +10 (52-62), 8:42 πριν το τέλος του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από αυτή την εξέλιξη και ανεβάζοντας την πίεσή τους στην άμυνα, κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα, κρατώντας χωρίς σκορ τον ΑΡΗ. Στην επίθεση ο Ιμπέκουε ήταν αυτός που έδωσε τις λύσεις, βοηθώντας την ομάδα του να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 16-3 και να πάρει το προβάδισμα στο σκορ (68-65), 4:53 πριν την λήξη του αγώνα.

Στον εναπομείναντα χρόνο τα κλεψίματα του Ξανθόπουλου και τα τρίποντα του Τζένκινς στην επίθεση, έβαλαν και πάλι σε θέση οδηγού τον ΑΡΗ (73-71). Οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ όμως αντέδρασαν και πάλι και με τον Βον να πετυχαίνει πέντε σερί πόντους, πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ.

Στον χρόνο που είχαν στην διάθεσή τους, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη προσπάθησαν με τρίποντ να γυρίζουν την εις βάρος τους κατάσταση, χωρίς όμως επιτυχία. Οι γηπεδούχοι ευστοχώντας και στις βολές κατάφεραν να παραμείνουν μπροστά στο σκορ και να φτάσουν τελικά στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 34-37, 50-55, 81-74

Σκάιλαϊνερς (Χέρμπερτ): Βον 16(1), Μερτζ, Ιλτζόφερ, Γκρέιβς 20(3) Ρόμπερτσον 5(1), Μόρισον 8, Ιμπέκουε 14(2), Σιλντς 15, Κίλε 3

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 3(1), Φλιώνης, Τσαϊρέλης 7, Τζένκινς 22(4), Κάμινγκς 6, Ζάρας 7(2), Σίμτσακ, Μπάκνερ 15, Γιάνκοβιτς 11(2), Ντραγκίτσεβιτς 3

ΠΗΓΗ: allaboutaris.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags