Facebook Pixel Η αισιόδοξη ηρεμία Σφαιρόπουλου-Πασκουάλ
| 2016-12-04 12:09:00

Η αισιόδοξη ηρεμία Σφαιρόπουλου-Πασκουάλ

Η αισιόδοξη ηρεμία Σφαιρόπουλου-Πασκουάλ

Ο Απόστολος Αναστασόπουλος γράφει γιατί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται να αγχώνονται για τη συνέχεια της Euroleague και περιμένει τη θεαματική βελτίωση και των δύο.

Ολοκληρώθηκε και η 10 η αγωνιστική της Euroleague με τους εκπροσώπους μας να καταφέρνουν κατά το ήμισυ να ξεπεράσουν τα δύσκολα εμπόδια τους. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τη νίκη-ρεφάρισμα, για την εντός έδρας ήττα από την Μακάμπι, που έψαχναν στην Πόλη κόντρα στη Νταρουσάφακα πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 71-77, ενώ οι πράσινοι έχασαν στο, πάντα, αφιλόξενο Παλάου Μπλαουγκράνα με 72-57.

Και οι δύο ομάδες, όπως και οι περισσότερες ομάδες που συμμετέχουν στη φετινή κορυφαία μπασκετική διοργάνωση, ακόμα «ψάχνονται». Ο νέος τρόπος διεξαγωγής έχει μπερδέψει μυαλό και σώμα των αθλητών και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τις μεταπτώσεις στην απόδοσή τους.

Όμως, ο στόχος των ελληνικών ομάδων πρέπει να είναι η παραμονή τους στη πρώτη 8αδα της βαθμολογίας μέχρι της 20 η αγωνιστική. Τότε, πέρα απ’ ότι θα είναι έτοιμες από όλες τις απόψεις, θα πρέπει να φορτσάρουν για όσο το δυνατό καλύτερο πλασάρισμα στις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα play-off της διοργάνωσης.

Ευτυχώς και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός (δεν) τυχαίνει να έχουν δύο από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Σφαιρόπουλος και Πασκουάλ, με την ψυχραιμία που αποπνέουν, έχουν δημιουργήσει την εντύπωση σε παίκτες και φιλάθλους πως νίκες/ήττες ή οι καλές/άσχημες εμφανίσεις στην παρούσα στιγμή δεν έχουν καμία σημασία παρά μόνο στην ψυχολογία της ομάδας. Αυτό έχει φέρει μια πρωτοφανή ηρεμία, για τα ελληνικά δεδομένα, στις ομάδες και αποτελεί πλεονέκτημα – που δεν υπήρχε παλαιότερα- για τη συνέχεια.

Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, η λογική λέει πως οι ομάδες μας θα παραμένουν εντός ή σε θέση αναπνοής από την 8άδα. Αυτό σημαίνει πως η εμπειρία τους, και μόνο, τους δίνει πλεονέκτημα έναντι άλλων διεκδικητών της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Επιπλέον, μέχρι τότε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έχει προσθέσει στο παιχνίδι των Πειραιωτών τα στοιχεία που θεωρεί πως θα βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας και ο Τσάβι Πασκουάλ των 120 συστημάτων θα έχει διδάξει στους μπασκετμπολίστες του την φιλοσοφία του και τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να παίζουν.

Γι’ αυτό, άλλωστε, έχουν αυτή την ηρεμία οι δύο προπονητές. Ξέρουν πως έχουν τον χρόνο σύμμαχο και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ακόμα και στον «αυτόματο πιλότο» οι ομάδες τους θα βρίσκονται στη μέση και πάνω της βαθμολογίας μέχρι την τελική ευθεία…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags