Facebook Pixel Ο Καλάθης... τον ανεβάζει ξανά στα αστέρια!
| 2016-12-24 00:06:00

Ο Καλάθης... τον ανεβάζει ξανά στα αστέρια!

Ο Καλάθης... τον ανεβάζει ξανά στα αστέρια!

Με τον Νικ να κάνει συγκλονιστική εμφάνιση και να παίζει την άμυνα της χρονιάς στην τελευταία φάση, ο Παναθηναϊκός νίκησε 69-68 την Μπασκόνια και πλέον... φουλάρει για την 4αδα!

Μία τεράστια νίκη πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ, καθώς παρότι βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ για μεγάλο χρονικό διάστημα, στο τέταρτο δεκάλεπτο έκανε την ανατροπή, έμεινε συγκεντρωμένος και πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη και σκαρφάλωσε στο 9-5!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πράσινους ήταν ο Καλάθης, που σταμάτησε στους 14 πόντους, όμως ήταν και αυτός που έβγαλε την τελευταία άμυνα …σβήνοντας τον Μπομπούα και χαρίζοντας τη νίκη στο Τριφύλλι με 69-64! Σε φοβερή βραδιά ήταν βέβαια και ο Σινγκλετον, που είχε 23 πόντους, αλλά και ο Τζέιμς με 16.

Ο Παναθηναϊκός πάντως απόψε ήταν κακός επιθετικά, ωστόσο πήρε... άριστα στην άμυνα, καθώς δέχθηκε 41 πόντους στο α' μέρος και μόλις 27 πόντους στο β' μέρος. Ειδικά, στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μπασκόνια πέτυχε 9 πόντους!

Το… έχασε στο δεύτερο δεκάλεπτο!


Ο Παναθηναϊκός παρότι είχε την ψυχολογία και την… βοήθεια της εξέδρας (στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι), δεν ξεκίνησε καλά και βρέθηκε νωρίς – νωρίς να κυνηγάει το σκορ. Η Μπασκόνι προηγήθηκε 0-6, ωστόσο μετά από 2.36’’ ο Καλάθης έσπασε το ρόδι, πέτυχε τους πρώτους πράσινους πόντους στο ματς και έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Ο Έλληνας άσος ήταν από τα πρώτα λεπτά εξαιρετικός, τράβηξε την ομάδα στο 13-11 και στην συνέχεια με την βοήθεια του Σίνγκλεντον, ανέβασε την διαφορά. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 17-14 και 27-16, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 27-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως, η εικόνα άλλαξε σημαντικά, καθώς ο Μπουρούσης πέρασε στο παρκέ αντί του Σίνγκλετον, ωστόσο δεν βοήθησε στο ελάχιστο. Την ίδια στιγμή, οι Βάσκοι άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό, με ένα γρήγορο σερί κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 27-27 και τελικά να περάσουν και μπροστά. Οι Πράσινοι δεν άντεξαν στον γρήγορο ρυθμό και στο τέλος του ημιχρόνου βρέθηκαν να χάνουν με 37-41!

Το πήρε με ψυχή!

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Παναθηναϊκό, καθώς η Μπασκόνια κατάφερε να ξεφύγει στο +9, για το 40-49. Οι παίκτες του Πασκουάλ όμως αντέδρασαν, μείωσαν στο 49-51 και έβαλαν ξανά… φωτιά στο ΟΑΚΑ. Οι Βάσκοι ωστόσο σήμερα ήταν αποφασισμένοι να το παλέψουν, προηγήθηκαν ξανά 52-57, ενώ το πιο σημαντικό ήταν ότι «κέρδισαν» το τέταρτο φάουλ του Σίνγκλετον, ο οποίος ήταν σε τρομερή μέρα, όμως χρειάστηκε να κάτσει στον πάγκο. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός έβγαλε καλές άμυνες και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο 55-57…

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει μεγάλα τρίποντα με τους Ρίβερς και Τζέιμς και να προηγείται με 65-63, τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα. Ο Τόρνικε Σενγκέλια, ο οποίος αποτελούσε τη νούμερο ένα απειλή για το “πράσινο” καλάθι στο πρώτο μέρος, ήταν κάκιστος στο τέταρτο δεκάλεπτο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Με ηγέτη τον Τζέιμς στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με 69-66 1:38 πριν το φινάλε του αγώνα. Με 2/2 βολές, ο Μπομπουά μείωσε στον πόντο (69-68), με τον Μπουρούση να κάνει μία τραγική επιλογή, σουτάροντας τρίποντο από τα 8 μέτρα. Ο Έλληνας σέντερ αστόχησε και η Μπασκόνια είχε τα τελευταία 15 δευτερόλεπτα στη διάθεσή της. Ο Καλάθης έπαιξε εξαιρετική άμυνα στον Μπομπουά, ο οποίος δεν κατάφερε ούτε να εκδηλώσει επίθεση, με τους “πράσινους” να παίρνουν μία αγχώδη και συνάμα πολύ σημαντική εντός έδρας νίκη.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 23, Νίκολς 3, Ρίβερς 4, Τζέιμς 16, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 6, Γκάμπριελ, Μπουρούσης 3, Καλάθης 14.

Μπασκόνια: Λάρκιν 6, Πριτζιόνι 6, Χανγκά 12, Μπομπουά 11, Μπλάζιτς, Ντιόπ 10, Τιγί 4, Σενγκέλια 17, Μπάντιντζερ, Λουζ 2.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags