Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες του στο αποψινό παιχνίδι με τη Φενέρ τόσο για τη νίκη όσο και για την προσπάθεια και την ενέργεια που έβγαλαν. Χαρακτηριστικά, μίλησε για τις ουκ ολίγες φορές που βούτηξαν στο παρκέ για να διεκδικήσουν την μπάλα.

Επίσης, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη δυναμική του παρουσία στις εξέδρες τονίζοντας πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα είχε τέτοια υποστήριξη και ζήτησε αυτό να μην αλλάξει στη συνέχεια.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Αναμφίβολα αξίζαμε τη νίκη με τον τρόπο που παίξαμε και την αποφασιστικότητα που δείξαμε. Αναγκάσαμε μια ομάδα με την ποιότητα της Φενέρ να έχει 21 πόντους στο ημίχρονο και βάλαμε τους όρους του αγώνα κυριαρχώντας στις δύο πλευρές του παρκέ ως το τέλος της τρίτης περιόδου. Η Φενέρ είναι πολύ καλή ομάδα και προσπάθησε να αντιδράσει. Βρήκε τρόπους να σκοράρει σε αντίθεση με μας, αλλά στο τέλος με 2-3 καλές άμυνες και επιθέσεις πήραμε τη νίκη και με μια αρκετή καλή διαφορά. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για την προσπάθεια και τη θέληση που είχαν. Είδαμε πολλούς παίκτες που έκαναν βουτιές στο παρκέ, διεκδικούσαν τα ριμπάουντ και κέρδισαν όλες τις μικρές μάχες. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο μένοντας ταπεινοί στον δεύτερο γύρο, που θα είναι πιο δύσκολος. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που μας υποστήριξε πάρα πολύ, το γήπεδο ήταν κατάμεστο πρώτη φορά φέτος και θέλουμε στο εξής να συμβαίνει πάντα αυτό, γιατί έτσι κερδίζουμε προσπάθεια από όλους με τη βοήθεια του κόσμου. Θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μου και όλο το σταφ για την πολύ καλή προετοιμασία του αγώνα», τόνισε ο προπονητής της ομάδας.

Για τη σημασία της νίκες τηρουμένων των συνθηκών είπε: «Για μένα κάθε νίκη είναι σημαντική, γιατί είναι πολύ δύσκολη η Ευρωλίγκα. Δεν ξέρω αν είναι η πιο σημαντική. Πρέπει κάθε ματς να το παλεύουμε και να δείχνουμε τον ίδιο ζήλο. Κάναμε κατάθεση ψυχής και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Σχετικά με την πίεση που ένιωσαν παίκτες των αντιπάλων είπε: «Το ότι οι αντίπαλοι ήταν υποψιασμένοι για τον τρόπο που θα παίζαμε και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν δείχνει ότι κάναμε καλή δουλειά».

Κάνοντας το «ταμείο» για τον πρώτο γύρο είπε: «Δεν θέλω να κάνω απολογισμό. Δεν μπορείς να κοιτάς πίσω, ούτε μακριά, παρά μόνο το επόμενο παιχνίδι. Θα πρέπει να δούμε τα λάθη μας και τον απολογισμό θα τον κάνουμε μετά το τελευταίο παιχνίδι. Το σημαντικό είναι να έχουμε υγεία και να επιστρέψουν οι παίκτες μας. Χρειαζόμαστε αυτή την ξεκούραση, σωματικά και ψυχικά. Έχουμε δώσει διήμερο ρεπό στα παιδιά, θέλουμε να εντάξουμε τον Γουότερς στην ομάδα και να δούμε και τους τραυματίες μας».