Ψυχραιμία. Δεν έγινε τίποτα. Σαφώς και ο Παναθηναϊκός θα ήταν πολύ καλύτερα αν είχε φύγει από το Καζάν με την νίκη, αλλά ΟΚ. Όλα διορθώνονται. Και όσα κακώς κείμενα υπήρξαν στον πρώτο γύροι οι «πράσινοι» θα έχουν την ευκαιρία να τα διορθώσουν άμεσα. Από την επόμενη εβδομάδα και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα άριστα διαβασμένος και εξαιρετικά προετοιμασμένος. Ο Καλάθης «διάβαζε» μέχρι και τις διαφημιστικές πινακίδες, ο Σίνγκλετον τελείωνε τις φάσεις και η ομάδα έβγαζε ενέργεια πάνω στο παρκέ. Γι αυτό και όποτε ήθελαν οι «πράσινοι» έπαιρναν διαφορές, αλλά όλο κάπου… χαλάρωναν και τις έχανα. Το θέμα είναι ότι έδειχνα να ελέγχουν τον αγώνα, να παίζουν στον ρυθμό τους και στα κρίσιμα να έχουν πάντα τις λύσεις.

 

Όμως, το λάθος που έγινε από το τεχνικό επιτελείο, από τον Τσάβι Πασκουάλ και τους συνεργάτες του, στο scouting έχει να κάνει με το ότι οι «πράσινοι» δεν ήταν προετοιμασμένοι για τους διαιτητές. Ήξεραν πώς να αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους τους (ακόμα και τον Λάνγκφορντ που τελείωσε μεν με 27 πόντους το παιχνίδι αλλά οι 10 από αυτούς ήταν με παίκτες… κρεμασμένους πάνω του), αλλά δεν ήξεραν πώς να αντιμετωπίσουν τους διαιτητές. Δεν ήξεραν πώς να κερδίσουν τους Ράντοβιτς, Γιόβσιτς και Σίλβα. Οι οποίοι έμελλε να κρίνουν την αναμέτρηση. Με τα αντίθετα κριτήρια που σφύριζαν στις δύο άκρες του γηπέδου, με το ότι τα έκαναν… θάλασσα στο τέλος και πέρασαν περισσότερη ώρα στο instant replay παρά στο παρκέ και με την ευαισθησία που έδειχναν στους γηπεδούχους.

Τέλος πάντων… Η ζωή προχωράει. Το 2016 φεύγει με ήττα, το 2017 μπορεί να μπει με νίκη. Έτσι όπως είναι η φετινή Euroleague όλα αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα.

ΥΓ: Κάτι πρέπει να γίνει με αυτές τις διαιτησίες. Μαζεύονται πολλές…

Πηγή: leoforos.gr