Θέμα της ημέρας: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει το τρελό πάρτι που έχει στήσει φέτος στα γήπεδα του NBA και με την χθεσινοβραδινή του εμφάνιση βάζει σιγά-σιγά στο μυαλό όλων των φίλων του μπάσκετ πως δεν θα γίνει στο μέλλον ένας σούπερσταρ, αλλά είναι ήδη ένας σούπερσταρ στα 22 του χρόνια.

Αυτό το παιδί – γιατί παιδί είναι – έχει βαλθεί να «τρελάνει» όλο τον μπασκετικό κόσμο. Όπα, λάθος. Όχι όλο τον μπασκετικό κόσμο. Στην υπέροχη χώρα που κατοικοεδρεύουμε δεν κρατάει για πολύ η τρέλα, με την καλή έννοια, που προκαλεί ο Αντετοκούνμπο. Είμαστε μαθημένοι έτσι που δεν στεκόμαστε για πολύ στα κατορθώματα του εντός παρκέ αλλά πάμε ένα βήμα παραπέρα και αρχίζουμε να σχολιάζουμε την, αν μη τι άλλο, ξεχωριστή κίνηση του να μην υπογράψει πάνω στην ελληνική σημαία.

Αλήθεια τώρα. Αυτό χρειαζόμασταν για να καταλάβουμε τι άνθρωπος είναι ο Αντετοκούνμπο; Δηλαδή με την μέχρι σήμερα σταδιοδρομία του δεν μας έχει αποδείξει ποιες αρχές και αξίες πρεσβεύει; Αν ήταν στη θέση του, για παράδειγμα, ο Σλούκας και τελικά υπέγραφε πάνω στην σημαία θα είχε δημιουργηθεί θέμα από τα media για το γεγονός ότι δεν σεβάστηκε το εθνικό μας σύμβολο;

Έχει καταντήσει εμετική η αντίδραση του Έλληνα όποτε συμβαίνει μία ενέργεια που μπορεί να τον χωρίσει σε δύο στρατόπεδα. Από το πρωί που έγινε «πρώτη είδηση» το νικητήριο καλάθι κόντρα στους Νικς και η κίνηση του Γιάννη να μην υπογράψει στη σημαία, έχουμε δει δηλώσεις από τον κάθε πικραμένο. Έλεος πια.

Βγαίνει ο ένας «δεξιός» και αποθεώνει τον σταρ των Μπακς για την κίνησή του. Μετά, βγαίνει ο «αριστερός» και κράζει τον «δεξιό» και του θυμίζει πως αν δεν ήταν μπασκετμπολίστας θα του φερόταν λες και ήταν «λαθρομετανάστης». Και στη συνέχεια γιγαντώνεται η κόντρα των δύο τους (που στην ουσία είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων) και χάνεται το «ζουμί» του θέματος. Που δεν είναι άλλο από τον υπεράνθρωπο Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Νισάφι πια με την προσπάθεια καπήλευσης των κατορθωμάτων ενός αθλητή από πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, αλλά και με την αντίδραση του κόσμου που δεν χάνει ευκαιρία να «τσακωθεί» και να αναπτύξει τα πολιτικοκοινωνικά του πιστεύω κάνοντας «χίλια κομμάτια» την μαγική-ουτοπική εικόνα που παρουσιάζει ο Γιάννης.

Στην άλλη άκρη του πλανήτη, υπάρχει ένας τύπος που ζει το όνειρό του. Έχει περάσει πολλά στη ζωή του. Αλλά τελικά η τύχη του «έκλεισε» το μάτι και βλέπει όσα ήθελε να ζήσει να γίνονται πραγματικότητα. Στην από δω μεριά του πλανήτη όμως, συμβαίνουν πράγματα που ΣΙΓΟΥΡΑ θα τον ξενέρωναν και είναι κρίμα. Είναι κρίμα και για εμάς γιατί με την νοοτροπία μας «χαλάμε» μία όμορφη έως ρομαντική κατάσταση που έχει διαμορφώσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την ιστορία-παραμύθι που γράφει καθημερινά!