Facebook Pixel Απίθανη αποκάλυψη: Ελληνική ομάδα είχε απορρίψει τον Σπανούλη και… γέλαγε με την περίπτωσή του!
| 2017-01-06 19:15:00

Απίθανη αποκάλυψη: Ελληνική ομάδα είχε απορρίψει τον Σπανούλη και… γέλαγε με την περίπτωσή του!

Απίθανη αποκάλυψη: Ελληνική ομάδα είχε απορρίψει τον Σπανούλη και… γέλαγε με την περίπτωσή του!

Έμπειρος κόουτς τον είχε προτείνει σε ιστορικό σύλλογο, ωστόσο οι ιθύνοντες της ομάδας όχι μόνο δεν ασχολήθηκαν μαζί του, αλλά κορόιδευαν και τον άνθρωπο που τους έκανε την συγκεκριμένη πρόταση!

Τις προβλέψεις του για τη μεγάλη μάχη «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα, το νέο αίμα του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και το… παρελθόν του Σπανούλη σχολίασε στον ΣΠΟΡ FM o Γιώργος Καλαφατάκης, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε προτείνει στο παρελθόν τον "Kill Bill" στον Πανιώνιο και τον κοροΐδευαν! 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ντέρμπι: «Σε ένα τέτοιο ντέρμπι υπάρχει το ίδιο πάθος, αλλά διαφορετική ποιότητα. Και στον κόσμο και στην αγωνιστική συμπεριφορά. Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν ξέρουμε τι εικόνα θα δείξουν. Όταν παίζουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μεταξύ του; μεταμορφώνονται, δεν έχει καμία σημασία η βαθμολογία ή οι απουσίες. Σημαντικό ρόλο θα παίξει… όχι η παρουσία του Σπανούλη -το περίμενα ότι θα έπαιζε- αλλά το πώς θα παρουσιαστεί. Είναι πολύ καθοριστικός παίκτης, γιατί το παιχνίδι του Ολυμπιακού περνάει από τα χέρια του. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν χτισμένος έτσι τόσα χρόνια. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη χημεία και σταθερό κορμό, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει παίκτες και περιμένουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθούν σήμερα».

Για το πού θα κριθεί το ντέρμπι: «Θα παίξουν ρόλο οι λεπτομέρειες, αλλά όχι η προετοιμασία και η κατάσταση των ομάδων. Σε αυτά τα ντέρμπι παίζει ρόλο η ψυχολογική και πνευματική προετοιμασία και η μέρα που θα βρεθούν οι παίκτες. Δευτερευόντως θα παίξουν ρόλο λεπτομέρειες όπως η τακτική κλπ, αφού πρώτα το μυαλό και η ψυχή πρέπει είναι προετοιμασμένα για το ματς».

Για την κατάσταση της Α1: «Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει την ποιότητα του παρελθόντος. Αυτό που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε είναι να παίξεις άμυνα. το να βάλεις καλάθια θέλει ταλέντο, αλλά το να κόψεις τον αντίπαλο είναι πιο εύκολο. Όταν δεν έχεις ποιότητα, κάνεις αυτό. κατεβάζεις το σκορ, βάζεις τους πόντους που χρειάζεται για να πάρεις το παιχνίδι. Είναι μίζερο αλλά είναι σημεία των καιρών.

Για τον Σπανούλη, αν περίμενε να γίνει αυτό που έγινε: «Ήμουν σίγουρος για αυτή την εξέλιξη. Όταν ήταν να έρθω στον Πανιώνιο το 2002 είχε φύγει ο Παπαλόυκάς, τους έλεγα για τον Σπανούλη και με κορόιδευαν. Είναι γεννημένος αρχηγός. Είναι πολύ συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του και άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού. Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός, να διαλέξει τον Σπανούλη και η απόφασή του Βασίλη να πάει κόντρα στον κόσμο άλλαξε την ιστορία της ομάδας. Τι περισσότερο από όσα έχει κάνει ο Σπανούλης μπορείς να περιμένεις από έναν παίκτη;».

Για το πώς εξελίχθηκε το μπάσκετ στην Ελλάδα: «Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι το μπάσκετ ταιριάζει στον Έλληνα. Είναι ένα από τα μόνα εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας. Δεν το στηρίξαμε, δεν το βοηθήσαμε, δεν είχαμε προοπτική για αυτό είμαστε στα χάλια που είμαστε. Όπως το 2004 δεν εκμεταλλευτήκαμε το Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ υπάρχουν κάποιοι “τρελοί” πρόεδροι που το κρατούν σε ένα επίπεδο. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Εθνική.

Για την Εθνική: «Δεν φταίει η κρίση, αλλά το ότι δεν παίρνουν πολλές ευκαιρίες οι Έλληνες. Οι παίκτες που παίζουν στην Α2 είναι παίκτες ποιότητας Α1. Κάνεις τη δουλειά σου με έξι φτηνούς ξένους και πιστεύεις ότι έχεις μπάσκετ. Το 1994 όλες οι μεγάλες ομάδες είχαν από 3-4-5 παίκτες στην Εθνική ομάδα. Τώρα δεν υπάρχουν αυτά. Γιατί πρέπει να γίνεις 23 για να παίξεις; Δεν γίνεται να φτάσεις στο τοπ επίπεδο, αλλά πρέπει να πάρεις λεπτά συμμετοχής».

Για το αν φταίνε οι παίκτες: «Σίγουρα, φταίει και ο παίκτης, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν φταίει όμως πάντα ένας, φταίνε όλοι. Πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα και να αφήσουν τους προπονητές να το κάνουν. Άλλο να χάσεις με τον Σπανούλη κι άλλο με τον Τολιόπουλο. Άλλο με τον Καλαϊτζάκη κι άλλο με τον Καλάθη. Εκεί είναι το μυστικό. Ο παίκτης πρέπει να ψηθεί με τις ήττες. Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό».

Για τον Τολιόπουλο: «Μου κάνει εντύπωση η αυτοπεποίθησή του. Παίζει ώριμα, σαν να είναι 30 χρονών. Πήρε χώρο και χρόνο στην 12άδα και παίζει σαν να μην έλειψε ποτέ. Έχει πείσμα και τρομερή προσωπικότητα. Είναι μικρό παιδί, αλλά θρασύς, μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Αν μείνει στον Ολυμπιακό και παίξει πολύ, θα κάνει μεγάλη καριέρα. Όλα είναι στο μυαλό και την ψυχή, αυτά μπορούν να υπερκαλύψουν το ταλέντο. Η δουλειά είναι απαραίτητη γιατί μπορεί να αφήσει πίσω το ταλέντο».

Για το πώς μπορούν να αφομοιωθούν οι παίκτες στις ομάδες: «Σε ομάδες όπως τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό δεν μπορείς να έχεις προβλήματα. Παίζεις στον τοπ επίπεδο. Δεν συγχωρούνται λάθη, δεν έχει βεντετισμούς. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι τέτοιοι οργανισμοί που δεν σου επιτρέπουν να ξεφύγεις».

Για τον Αλεσάντρο Τζεντίλε: «Μου αρέσει πάρα πολύ. Τον τελευταίο καιρό είχε ψυχολογικό πρόβλημα, δεν γίνεται να ξέχασε να παίζει μπάσκετ. Περίμενα ότι θα πάει στο ΝΒΑ. Είναι θέμα προσαρμογής, ψυχολογίας, πώς νιώθεις μέσα στην ομάδα. Μπορεί να μην ταιριάξεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι καλός παίκτης. Αν τον χειριστούν κατάλληλα κι αυτός χρησιμοποιήσει το μυαλό του, θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Τον είχα δει πρώτη φορά στον Φιλαθλητικό. Δεν είχε φουλ συμμετοχή, γιατί είναι άλλο το μπάσκετ, αλλά τα προσόντα του έδειχναν πως δεν του ταιριάζει το Ευρωπαϊκό μπάσκετ -περισσότερο ταιριάζει στον Θανάση. Ο Γιάννης είναι παίκτης ΝΒΑ, όπως θα μπορούσε να γίνει και ο Μπουρούσης και ο Παπαγιάννης, που είναι βαρύ πεντάρι».

Για το αν περίμενε την εκτόξευση του Αντετοκούνμπο: «Νομίζω κανείς δεν το περίμενε. Είναι σεμνό παιδί, κρατάει χαμηλό προφίλ. Το θέμα είναι αν η Εθνική μπορεί να τον αξιοποιήσει όπως πρέπει».

Για τον προπονητή της Εθνικής: «Δεν ξέρω πώς σκέφτονται, τι διαβουλεύσεις κάνουν. Στο παρελθόν πάρθηκαν προπονητές που δεν είχες φανταστεί. Τα αποτελέσματα της Εθνικής πρέπει να δείχνουν τι πρέπει να κάνεις. Από τη στιγμή που έχεις κάμψη και θεωρείς ότι κάτι δεν γίνεται καλά, πρέπει να αναδομηθείς. Ειδικά στους μικρούς έχουμε πρόβλημα, εκεί που κάποτε μεγαλουργούσαμε».

Για τον λόγο που δεν έχει ομάδα: «Ο Καλαφατάκης δεν είναι διορισμένος, ούτε μου κάνουν χάρη. Έπαιξα μπάσκετ στο πανεπιστήμιο, όχι στα ΤΕΦΑΑ. Δεν έχω ανάγκη να ζήσω από το μπάσκετ. Γιατί να θες να είσαι αναλώσιμος, να σου βγάζει άλλος τη σύνθεση; Στην Ελλάδα θέλουμε να χαϊδεύουμε αυτιά για να ανέβει ξανά το μπάσκετ. Αν θέλουμε να ανέβει ξανά πρέπει να μάθουμε να λέμε αλήθειες. Δεν γίνεται διαφορετικά να υπάρξει μέλλον».

Για την ΑΕΚ: «Όταν ήμουν στην ΑΕΚ ήταν εποχή που ήταν πολύ μεγάλη, είχε όμως άλλα πράγματα. Δεν έχω παράπονο. Μου έκανε και καλό και κακό. Βρήκε έναν ισχυρό άνθρωπο, τον Αγγελόπουλο, για αυτό την περίμενα καλύτερη. Δεν είναι έτοιμη να χτυπήσει τη δυάδα, αλλά περίμενα να παίξει καλύτερα. Όταν πρωτοήρθε ο Αγγελόπουλος είδα ενθουσιασμό, αλλά τώρα δεν υπάρχει αυτό. Έχει κάνει επένδυση με ξένους, αλλά έχει κάνει λάθος επιλογές. Μπορούσε να έχει καλύτερο ρόστερ. Ο Μαυροκεφαλίδης είναι τεράστιος παίκτης και τεράστια απώλεια».

Για τον Γιώργο Μπόγρη: «Ωρίμασε τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα. Έχει ταλέντο, έχει σουτ έχει από όλα. Ήταν πιτσιρικάς, τον τρέλαναν εδώ. Έπαιζε από 16 χρονών. Τώρα βρίσκει τον εαυτό του».

Η πρόβλεψή του για το ντέρμπι: «Θα είναι ένα καλό παιχνίδι για τα εξωαγωνιστικά. Θα είμαστε κύριοι γιατί είναι Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι όλοι. Δεν παίζουμε μόνοι μας, η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αν έχεις αυτοσκοπό τη νίκη χάνεις το δρόμο σου. Κάποια στιγμή είναι σειρά σου, κάποια άλλη η σειρά του. Μακάρι να πάνε και οι δύο όσο ψηλότερα γίνεται στην Ευρωλίγκα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags