Νίκη με πολλαπλή σημασία είναι για τον Ολυμπιακό αυτή, που πέτυχε κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο. Πρώτον ξέφυγε δύο νίκες από τον Παναθηναϊκό και έστω και αν μένουν πολλές αγωνιστικές για το τέλος της πρώτης φάσης, είναι δύσκολο να απειληθεί από τους “πράσινους”.

Επίσης, έκανε σημαντικό βήμα, όχι μόνο για τη πρόκριση, αλλά και για το πλεονέκτημα της έδρας στην οκτάδα της Ευρωλίγκα! Ακόμα, κέρδισε για τα καλά έναν όχι πρωτοκλασάτο παίκτη, ο οποίος… καθάρισε το ματς μόνος του.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης, που έκανε την διαφορά στο ντέρμπι του ΣΕΦ. Έδωσε ενέργεια στην ομάδα του, αλλά κυρίως έβαλε κρίσιμους πόντους, που έριξαν νοκ-άουτ τον Παναθηναϊκό. Και ήταν μάλιστα η δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη εμφάνιση του Παπαπέτρου στην Ευρωλίγκα, αφού ήταν καθοριστικός και στη νίκη επί της Φενέρ.

Για όσους πάντως δεν το θυμούνται, ο Παπαπέτρου είναι γιος του παλιού άσου του Παναθηναϊκού, Αργύρη. Και μάλιστα πριν πάει στον Ολυμπιακό, μιλούσε και με τον Παναθηναϊκό, οπότε δεν είναι… απίστευτο σενάριο να τον βλέπαμε φέτος στην απέναντι πλευρά του παρκέ!

Όσον αφορά το ματς πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν γενικά καλό παιχνίδι, αλλά κέρδισαν επειδή πήραν λύσεις από πολλούς παίκτες. Κάτι, που δεν έγινε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε μόνο τους Ρίβερς και Τζέιμς να είναι αξιόπιστοι. Ο Τζεντίλε ήταν άφαντος, ενώ απογοητευτικός ήταν ο Μπουρούσης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΠΙΚΟ τρολάρισμα των Ολυμπιακών σε Μπουρούση-Πήραν… εκδίκηση για τον Σπανούλη (ΒΙΝΤΕΟ)