Facebook Pixel Ο Ζοτς αναλύει το ντέρμπι και… στάζει μέλι για τον κόσμο
| 2011-01-14 00:18:00

Ο Ζοτς αναλύει το ντέρμπι και… στάζει μέλι για τον κόσμο

Ο Ζοτς αναλύει το ντέρμπι και… στάζει μέλι για τον κόσμο

Στα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός στάθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφορικά με την ήττα από τον Ολυμπιακό σε συνέντευξή του στο σέρβικο B92.com. Ο Ζοτς παραδέχθηκε όμως πως οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν δίκαια, ενώ για ακόμα μία φορά μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο του "τριφυλλιού". 

Αναλυτικά:

Για την ήττα από τον Ολυμπιακό: «Είναι μία αναμέτρηση για την οποία συζητούν από την αρχή της χρονιάς, όλοι την περίμεναν, μια κι οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες του πρωταθλήματος. Προετοιμαστήκαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες, ο Διαμαντίδης αγωνίστηκε χωρίς καμία προπόνηση τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες, ο Περπέρογλου επίσης είχε πρόβλημα, ενώ οι Μπατίστ και Νίκολας προέρχονταν από τραυματισμό. Όλα αυτά επηρέασαν την εξέλιξη, αλλά θεωρώ πως ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη. Έπαιξαν έξυπνα, ιδίως στο τελευταίο δίλεπτο, που καθόρισε το νικητή. Τους συνεχάρηκα και στη συνέντευξη Τύπου, κέρδισαν μία σημαντική συνάντηση, αλλά υπάρχει δρόμος ακόμη. Θα διδαχθούμε πολλά από την ήττα αυτή κι ευελπιστούμε να υποδεχθούμε τα σημαντικά παιχνίδια υγιείς κι έτοιμοι».

Για τη συνέχεια: «Δεν έχουμε πια το περιθώριο λάθος, πρέπει να το καταλάβουμε αυτό, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Την Παρασκευή ταξιδεύουμε για τη Λαμία, όπου θα αντιμετωπίσουμε τον Πανελλήνιο, την Τρίτη για τη Λιθουανία στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας, την άλλη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη για να παίξουμε απέναντι στον ΠΑΟΚ, κάτι που είναι πάντα δύσκολο. Είναι καλό πως έχουμε τρία συνεχόμενα ταξίδια μπροστά μας, για να δούμε την αντίδραση της ομάδος έπειτα από μία ήττα.

Για το ΤΟΡ 16: «Θα προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε τους τραυματίες ή να τους καλύψουμε σε λιγότερα σημαντικά παιχνίδια. Η έμφαση θα δοθεί στο ΤΟΡ 16, αρχής γενομένης κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας για την Ευρωλίγκα, επειδή εκεί έχουμε τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Εκτός της Λιέτουβος, υπάρχουν επίσης η Ουνικάχα κι η Κάχα Λαμποράλ κι όλα είναι πιθανά. Θεωρώ πως υπάρχει μικρή διαφορά ανάμεσα στις ομάδες στην Ευρωλίγκα. Με αυτό κατά νου, πρέπει να μπούμε σε κάθε ματς με τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση και τεράστια θέληση, γιατί αυτά οδηγούν σε μία καλή εμφάνιση και στη νίκη».

Για  τη μέχρι τώρα χρονιά: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής στη σεζόν, πιστεύω πως παίζουμε καλό μπάσκετ - έχουμε 20 νίκες σε 24 παιχνίδια. Κυρίως, όμως, σε όλα παιχνίδια χάσαμε δεν ήμασταν πλήρεις. Ο Μάριτς είναι τραυματίας για δύο μήνες και πιθανότατα θα είναι και γι' άλλους δύο. Μπατίστ και Νίκολας ήταν επίσης εκτός κι όλα επηρεάζουν. Γι' αυτό κι επιθυμία μου είναι να είμαστε όλοι υγιείς και τότε θα έχουμε καλές πιθανότητες σε όλες τις διοργανώσεις»

Για τη σχέση με τον κόσμο: «Ο κόσμος αναγνωρίζει τι έχει κάνει η ομάδα στο παρελθόν και μέχρι τώρα. Ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται και πώς εργάζεται η ομάδα, οπότε με αυτό το κομμάτι δεν έχει υπάρξει ποτέ πρόβλημα - η σχέση ανάμεσα στην ομάδα και στον κόσμο είναι φανταστική. Όποτε παίρνουμε ένα καλό αποτέλεσμα, έχουν παίξει μεγάλο ρόλο. Είμαι περήφανος για την ατμόσφαιρα στο ντέρμπι, όπου υπήρχε μόνο ένα συμβάν. Γνωρίζω πως ο χούλιγκαν που πέτυχε με τη φωτοβολίδα τον Παπαλουκά παραδόθηκε στην αστυνομία από τους δικούς μας φιλάθλους. Έχουν δείξει πως ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται κι ήταν καλά οργανωμένοι στο παιχνίδι»

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags