Παρά τα όσα ακούγονταν πριν, αλλά και κατά την διάρκεια του αποψινού ματς (ειδικά όταν το +21 έγινε +4), ο Ολυμπιακός νίκησε τελικά την Νταρουσάφακα, απέδειξε ότι δικαίως έχει εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, ενώ πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την τρίτη θέση και κοιτάει παραπάνω!

Από την άλλη, η σημερινή νίκη των Πειραιωτών ουσιαστικά και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, κάνει ακόμα πιο εύκολο το έργο της πρόκρισης του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ.
 

Τους… έπνιξε με την άμυνα, τους «εκτέλεσαν» Μπιρτς – Λοτζέσκι!

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε πως θα δούμε ένα ντέρμπι στο ΣΕΦ και ένα ματς με πολύ γρήγορο ρυθμό, καθώς η Νταρουσάφακα μπήκε… φορτσάτη στο παρκέ και αποφασισμένη να αποσυντονίσει τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, οι Τούρκοι τα κατάφεραν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς προηγήθηκαν 8-11 παίζοντας το γνωστό τρελό τους μπάσκετ. Ωστόσο, μετά τα πρώτα πέντε λεπτά, οι Πειραιώτες κατάφεραν να τους περιορίσουν μέσα από την άμυνά τους, ενώ με πέντε συνεχόμενους του Γκριν που μπήκε αντί του Σπανούλη, έφτασαν στο 17-14!

Ωστόσο, δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς με τον «κεφάτο» Λοτζέσκι ανέβασαν κι άλλο την διαφορά. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού σημείωσε και buzzer-beaterγια το 25-18, που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Ανάλογη όμως ήταν η εικόνα του αγώνα και στη δεύτερη περίοδο, όπου ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει εξαιρετική άμυνα. Μάλιστα, δύο εντυπωσιακές τάπες του Μπιρτς ξεσήκωσαν την εξέδρα, ενώ ο Καναδός βοήθησε και στην επίθεση, με πόντους εύκολους μετά από ασίστ του Σπανούλη. Έτσι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 29-20 και 36-22, ενώ έκλεισε το ημίχρονο στο 48-33.

Οι Πειραιώτες είχαν πρώτο σκόρερ τον Γκριν με 9 πόντους, ενώ ακολουθούσαν οι Λοτζέσκι και Ουότερες με 7. Ο Ολυμπιακός είχε 13/17 δίποντα (76.5%), 4/12 τρίποντα (33.3%), 10/12 βολές (83.3%), 14 ριμπάουντ (2-12), 11 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 λάθη, 5 μπλοκ.


Από πάρτι… σε θρίλερ!

Επιστρέφοντας ο Ολυμπιακός από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, μπήκε με… φόρα και κατάφερε να «ισοπεδώσει» στα πρώτα λεπτά τους Τούρκους. Με τον Σπανούλη πλέον να βοηθάει σημαντικά (μέσω των ασίστ), αλλά και να ευστοχεί στο πρώτο του τρίποντο στο 22’, οι Πειραιώτες έδειχναν το απόλυτο αφεντικό του ματς. Προηγήθηκαν 53-35, με το κάρφωμα του Μπιρτς έγινε το 56-37, ενώ με ένα φανταστικό κάρφωμα του Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό, το σκορ έφτασε στο 60-39 στο 24’!

Ωστόσο, η Νταρουσάφακα δεν είχε πει ακόμα την τελευταίας της λέξη. Με πόντους των Ουοναμέικερ και Κλάιμπερν οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στο ματς, μείωσαν σε 66-56, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 69-58!

Τα πράγματα όμως έγιναν ακόμα πιο ζόρικα για τον Ολυμπιακό στην τελευταία περίοδο, καθώς οι Τούρκοι τα έπαιξαν όλα για όλα, ενώ οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Η Νταρουσάφακα μείωσε σε 71-63 και 71-67, ενώ στο 37΄’ ΄’εβαλαν… φωτιά, όταν ο Ουίλμπεκιν έγραψε το 75-71! Ωστόσο, εκεί μίλησε ο Σπανούλης, ο οποίος με καθοριστικούς πόντους και μία τρομερή άμυνα, έδωσε ανάσα στους Πειραιώτες και… καθάρισε το ματς. Το σκορ έγινε 79-71 από καλάθι του αρχηγού, ενώ το ματς ολοκληρώθηκε στο 81-73!

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):Γκριν 11 (1), Μπιρτς 13, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου, Σπανούλης 8 (8ασ), Ουότερς 7 (1), Μιλουτίνοβ 8, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 12 (1).

Νταρουσάφακα (Μπλατ): Ουίλμπεκιν 6, Μπατούκ, Ουοναμέικρ 23, Κλάιμπερν 20, Ουλουμπάι, Μοερμάν 5 (1), Αλντεμίρ, Σαβάς 2, Άντερσον 12, Ζίζιτς 5, Χαρανγκόντι.