Facebook Pixel Mία φοβερή ιστορία στο SportDog: Το σάπισμα, οι ΑΕΚτζήδες, το τένις και... "Ντούσαν προδότη"!
| 2017-03-29 12:30:00

Mία φοβερή ιστορία στο SportDog: Το σάπισμα, οι ΑΕΚτζήδες, το τένις και... "Ντούσαν προδότη"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Mία φοβερή ιστορία στο SportDog: Το σάπισμα, οι ΑΕΚτζήδες, το τένις και... "Ντούσαν προδότη"!

Ο Sportdog αποκαλύπτει μία ανέκδοτη ιστορία με αφορμή τo γηπεδικό ζήτημα που «καίει» εκτός από την ποδοσφαιρική και τη μπασκετική ομάδα της Ένωσης.

Το πρόβλημα της στέγασης της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ θυμίζει έντονα αυτό της ποδοσφαιρικής. Κοινός παρανομαστής σε αυτό το ζήτημα για τα δύο αθλητικά τμήματα της Ένωσης είναι το γκρέμισμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτή η «καταστροφή» οδήγησε τόσο το ποδόσφαιρο όσο και το μπάσκετ στην εντός Αττικής... εξορία, από την οποία δεν την αφήνει να... επιστρέψει η Πολιτεία. Είναι ξεκάθαρο πλέον αυτό.

Γιατί η ποδοσφαιρική ΑΕΚ, 14 χρόνια από την κατεδάφιση του Νίκος Γκούμας, συνεχίζει να συναντά εμπόδια και παγίδες στην ανέγερση νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ όποτε ακούγεται κάποια νέα πρόταση για τη στέγαση της μπασκετικής αναδύονται σκόπελοι που στέκονται τροχοπέδη.

Πριν από 3 χρόνια το ρεπορτάζ διέρρεε, ότι θα φτιαχνιόταν κλειστό προπονητήριο στα πρότυπα του κλειστού της Λιμόζ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το σχέδιο όμως δεν υλοποιήθηκε, στη συνέχεια ακούστηκε για αξιοποίηση του κλειστού του Γαλατσίου, το οποίο ΚΑΙ αυτό, όπως οι περισσότερες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, παραμένει για χρόνια αναξιοποίητο. Η είδηση όμως ξεσήκωσε αντιδράσεις από πλευράς του τοπικού Δήμου και όχι μόνο!

Μνημειώδης θα μείνει μάλιστα η ατάκα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ (στην περιφέρεια της Β' Αθηνών), Ελένης Αυλωνίτου, η οποία σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού) του κόμματος, είχε επιτεθεί στον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή για τις επαφές που είχε με τον Δικέφαλο για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Δεν μπορείτε να συζητάτε για τον χώρο του Γαλατσίου. Να σαπίσει ο χώρος, αλλά δεν μπορεί να δοθεί στην ΑΕΚ», είχε αναφέρει η βουλευτής παρότι στο παρελθόν είχε δηλώσει πως τρέφει ενωσίτικα αισθήματα.

Σειρά πήρε η ιστορία του ποδηλατοδρομίου, η οποία ακούστηκε έναν μήνα πριν και σώπασε εν τη γενέσει της. Με μία μακροσκελή ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ξεκαθάριζε, ότι σε περίπτωση που δρομολογούταν η αυθαίρετη, όπως την κατονόμαζε, μετατροπή του χώρου σε... ιδιωτική αθλητική εγκατάσταση άλλου αθλήματος θα αντιδρούσε μαζικά.

Η έτερη λύση, που προωθήθηκε στο νέο επεισόδιο αυτού του κακόγουστου σίριαλ, είναι αυτή του γηπέδου τένις που βρίσκεται εντός του χώρου του ΟΑΚΑ και παραμένει εγκαταλελειμένο. Η ΑΕΚ όμως και πάλι δεν γλίτωσε τις αντιδράσεις. Η ελληνική ομοσπονδία τένις θυμήθηκε, ότι υπάρχει και ότι διεκδικεί δυο τουρνουά παγκόσμιας εμβέλειας για το 2018, χρησιμοποιώντας ξανά το γήπεδο για διεθνείς αγώνες 13 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

Τέσσερα σενάρια έχουν ακουστεί για τη στέγαση της μπασκετικής ΑΕΚ. Το τελευταίο, όμως όπως φαίνεται από την ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού, δεν έχει πεταχτεί ακόμα στο συρτάρι. Ίσως η αύρα αυτού του γηπέδου να πιέζει.... μαγικά τη σύνδεσή του με τον Δικέφαλο.

Γιατί αυτό το γήπεδο κτίστηκε από ΑΕΚτζήδες!!! Ο σκύλος έχει να διηγηθεί μία ανέκδοτη ιστορία γι'αυτό! Τα είχε φέρει έτσι η τύχη, ή η μοίρα αν το θέλετε καλύτερα, που πριν από 15 χρόνια, στο ολυμπιακό εργοτάξιο του γηπέδου τένις εργάστηκε για την ανοικοδόμησή του, συνεργείο αποτελούμενο αμιγώς από Ενωσίτες οπαδούς, οι οποίοι ήταν οργανωμένοι και μάλιστα από την... αφρόκρεμα της οργάνωσής τους. Επειδή ήταν ολυμπιακό έργο ο χρόνος πίεζε και κάθε Παρασκευή γινόταν επιθέωρηση του χώρου από ειδικά κλιμάκια.

Μία Παρασκευή όμως οι ΑΕΚτζήδες πάνω στην αναμονή τους για την καθιερωμένη βραδινή συνάντηση στο Δωματιάκι πέρασαν το γήπεδο για το σπίτι τους. Τί έκαναν; Έβαψαν στα αποδυτήρια συνθήματα για την ομάδα τους, αλλά αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση, ήταν για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς («Ντούσαν προδότη...», έγραφε).

Ο εργοδηγός που ήταν επίσης Ενωσίτης δεν γνώριζε τίποτα για τα μαθήματα... τοιχογραφίας και φυσικά εξεπλάγη, όταν αντίκρυσε το θέαμα. Η λύση όμως δόθηκε... αεκτζήδικα, όπως ανέφερε άτομο που δούλεψε εκεί. Οι οπαδοί «πείραξαν» με τον τρόπο τους τον φωτισμό με αποτέλεσμα η επιθεώρηση του γηπέδου να περιοριστεί σε φωτεινότερα σημεία. Τα αποδυτήρια ελέχθηκαν μία εβδομάδα μετά αφού πρώτα είχαν φρεσκοβαφτεί.

Λέτε το... κάρμα να λειτουργήσει έτσι και οι ΑΕΚτζήδες να αξιοποιήσουν το γήπεδο που έχτισαν με τα χέρια τους; Η απάντηση θα δοθεί από την Πολιτεία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags