Είχα γράψει ένα κείμενο στο ημίχρονο του αγώνα, ενθουσιασμένος από την απόδοση του Παναθηναϊκού, και τραγούδαγα για την άμυνα του Παππά, το βρωμόχερο του Ρίβερς, την προπονητική ευφυΐα του Πασκουάλ. Κι ευτυχώς χάθηκε κάπου στους διαύλους του mail, γιατί άμα το είχε δημοσιεύσει το Sportdog θα γινόμουνα η μεγαλύτερη ρόμπα του αιώνα.

Τέτοια ήταν η ανατροπή του δευτέρου ημιχρόνου, που ενορχήστρωσε ο Ομπράντοβιτς κι έφεραν εις πέρας οι παίκτες του. Και τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου να σώσετε τα άσωστα…

Για να επιστρέψουμε στα μπασκετικά, αυτό που έπαθε ο Παναθηναϊκος στην Αμερική το λένε meltdown. Λιώσιμο πλήρες δηλαδή, από εκεί που προηγούνταν με σχεδόν είκοσι πόντους να μην μπορεί να σκοράρει ούτε με το κιάλι και να βρεθεί τ’ ανάσκελα στο παρκέ. Με όλα τα μεγάλα αστέρια του να κοιμούνται στο δεύτερο ημίχρονο και πρώτον και καλύτερον τον Πασκουάλ που τον έδεσε φιόγκο ο Ομπράντοβιτς.

Με το πιο απλό κόλπο στο βιβλίο:

Όταν ο Παναθηναϊκός έπαιζε με τρεις ψηλούς, η Φενέρ έπαιζε με τρεις κοντούς.

Κι εκεί ο Πασκουάλ επέδειξε αδικαιολόγητη αργοπορία αντανακλαστικών, κάτι που δεν είχαμε δει στο δεύτερο δεκάλεπτο. Τότε, βλέπετε, είχε ξαποστείλει Φελντέην, Γκιστ, Σίνγκλετον και Καλάθη για να πάει να πάρει το παιχνίδι με Γκάμπριελ, Παππά, Τζέημς και Μπουρούση. Μια σκέψη καταπληκτική, που τον έφερε πολύ μπροστά και του έδινε τον αγώνα στο πιάτο. Μόνο και μόνο για να επιμείνει στο αρχικό του σχήμα στην τρίτη περίοδο και να δει μια κολοσσιαία διαφορά να πέφτει σαν χάρτινος πύργος. Δεν είδε ο άνθρωπος κάτι που έβλεπε όλο το γήπεδο και όλοι όσοι παρακολουθούσαν τηλεόραση. Να του κλέβουν το ματσάκι ο Ντίξον κι ο Κάλινιτς. Κι ο Μπογκντάνοβιτς που είχε κρυφτεί εντελώς στη δεύτερη περίοδο…

Συμπερασματικά; Συμπερασματικά η Φενέρ δεν είναι καμιά υπερομάδα και ο Παναθηναϊκός την «έχει». Ποιος Παναθηναϊκός όμως απ’ όλους; Αυτό μένει να το αποφασίσει ο προπονητής του και να δώσει στους παίκτες να καταλάβουν τι ακριβώς θέλει από αυτούς. Διαφορετικά, ο Ομπράντοβιτς θα κάνει πάρτυ μέσα στο «σπίτι» του και θα σπάσουν όλες οι πράσινες καρδιές.

Υ.Γ.: Άψογη η διαιτησία στη μέση το έκοψε το καρπούζι. Παράπονα μηδέν πρέπει να έχουν και οι δύο πλευρές.