Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να διώξει από το ρόστερ του τους Γιανγκ, Χάκετ, Λοτζέσκι και Γκριν, ενώ ο Παναθηναϊκός τους Φελντέιν και Γκέιμπριελ, εξέφρασε σε συνέντευξή του στον SportDog ο Τόλης Κοτζιάς.

Ο γνωστός δημοσιογράφος συμπλήρωσε ακόμα ότι οι Πειραιώτες χρειάζονται έναν γκαρντ τύπου Τζέιμς στην ομάδα τους, αλλά και ότι ο Παναθηναϊκός περιμένει να προσφέρει περισσότερα χρήματα στον Βαγγέλη Μάντζαρη, για να τον ντύσει με τη φανέλα του.

Αναφέρθηκε στο συμβόλαιο του Πρίντεζη που ολοκληρώνεται, στο σενάριο που θέλει τον Σφαιρόπουλο να μην έχει σίγουρη θέση στον Ολυμπιακό, αλλά και στον Βασίλη Σπανούλη που την επόμενη σεζόν θα παίξει το μισό από ό,τι φέτος.

"Η σειρά ήταν για 3-0"

Τόλη, ποιο είναι το σχόλιό σου για τη σειρά των τελικών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

"Ήταν μία ανάμεικτη κατάσταση, με την έννοια ότι ο Ολυμπιακός ήταν μακράν ο χειρότερος της σεζόν. Ομάδα με μισοσκαμένα λάστιχα και την οποία δεν την περίμενα σε τόσο κακή κατάσταση. Ειδικά στο τελείωμα της σεζόν. Αυτό συνέβη γιατί ο Ολυμπιακός έπαιζε χωρίς δύο παίκτες του, τον Λοτζέσκι και ουσιαστικά τον Γουότερς που ήρθε για τη θέση του Χάκετ, αλλά δεν τον χρησιμοποιούσαν. Δεν έγινε η καλύτερη διαχείρηση και κατανομή δυνάμεων. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά ήταν αυτός που έπρεπε. Δεν ήταν τόσο καλός όσο στο τέλος της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, αλλά ήταν αποτελεσματικός. Αν πρόσεχε περισσότερο, θα είχε τελειώσει η σειρά στο 3-0. Η σειρά ήταν για 3-0, γιατί ο Ολυμπιακός έπαιξε κάτι σαν μπάσκετ στους τελικούς".

Τι αλλαγές βλέπεις το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό; Υπάρχουν διάφορα σενάρια που αγγίζουν ονόματα που έχουν συνδεθεί με την ομάδα, μέχρι και τον Σφαιρόπουλο.

"Ο Σφαιρόπουλος είναι πολύ καλός προπονητής. Αλλά πρέπει να τον βοηθήσει η διοίκηση, ρίχνοντας περισσότερα χρήματα στην ομάδα. Αυτοί που πρέπει να φύγουν είναι οι Γιάνγκ, Χάκετ, Γκριν και Λοτζέσκι. Πρέπει να μείνουν οπωσδήποτε Μπιρτς, Μιλουτίνοφ και οι Έλληνες".

"Μένουν Πρίντεζης-Μάντζαρης, θέλει έναν ...Τζέιμς"

Πόσο εύκολα βλέπεις να υπογράφουν νέο συμβόλαιο Μάντζαρης και Πρίντεζης;

"Νομίζω ότι ο Πρίντεζης με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα μείνει στον Ολυμπιακό. Για τον Μάντζαρη θα δώσει περισσότερα χρήματα ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν τον έχω να κάνει τέτοια υπερβατική κίνηση. Νομίζω ότι και αυτός θα μείνει στον Ολυμπιακό. Σημαντικό είναι να αποκτηθούν δύο παιχταράδες στα γκαρντ, γιατί ο Σπανούλης στα 36 του θα παίξει το μισό από αυτό που έπαιξε φέτος. Όταν λέω παιχταράδες εννοώ τύπου Τζέιμς, Λάρκιν, Γκουοναμέικερ. Πρώτου επιπέδου Ευρωλίγκας, δηλαδή, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να μπει το χέρι στην τσέπη".

"Παίρνει Περπέρογλου-Μήτογλου, απίθανο του Σλούκα"

Πώς περιμένεις την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό;

"Η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό είναι εύκολη, από την άποψη ότι μία χαμένη σεζόν την τερμάτισε ονειρικά. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κρατήσει τους Τζέιμς, Σίγκλεντον, Ρίβερς και Γκιστ, ενώ οι Φελντέιν-Γκέιμπριελ πρέπει να φύγουν. Ο Παναθηναϊκός περιμένω να πάρει Περπέρογλου-Μήτογλου".

Το όνομα του Σλούκα, όπως και εκείνο του Μάντζαρη, βρίσκεται επίσης στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού.

"Θα προσπαθήσει να πάρει Μάντζαρη και Σλούκα ο Παναθηναϊκός, αλλά για τον Μάντζαρη είπαμε ήδη ότι δεν είναι εύκολο να το πετύχει. Ο Σλούκας, με τα τωρινά δεδομένα, είναι απίθανο να φύγει από τη Φενέρ".