Ο Τσάβι Πασκουάλ φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο της καταλανικής "Marca" και μίλησε για όσα βίωσε τον πρώτο του χρόνο στη χώρα μας, αλλά και για την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα.

Ο Καταλανός τεχνικός αναφέρθηκε στα επεισόδια του τελευταίου τελικού στο ΣΕΦ υποστηρίζοντας ότι σε τέτοιες καταστάσεις κάποιος δεν προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ενώ εξέφρασε την απόψή του πως η φετινή σεζόν της Μπαρτσελόνα (στον πάγκο της οποίας κάθισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας) ήταν αποτυχημένη, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχεις χρόνο ούτε να φοβηθείς, γιατί όταν οι αντίπαλοι οπαδοί αρχίζουν να πετάνε πράγματα και φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο, το μόνο που προλαβαίνεις να κάνεις είναι να τρέξεις στα αποδυτήρια. Το να επαναλάβουμε αυτό που έχουμε κάνει είναι πολύ δύσκολο. Αυτό που συνέβη μετά το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη έμεινε τελικά ως ανέκδοτο, γιατί τελικά τελειώσαμε πολύ καλά.

Δεν μου προκαλεί έκπληξη το ότι τα πήγα καλά στην Ελλάδα, γιατί εδώ και οκτώμιση χρόνια είμαι επιτυχημένος ως προπονητής. Συμμετείχαμε (με την Μπαρτσελόνα) σχεδόν σε όλους τους τελικούς και τα πήγαμε πολύ καλά. Μου προκαλεί έκπληξη το ότι η Μπαρτσελόνα δεν βρίσκεται φέτος στους τελικούς του πρωταθλήματος, γιατί δεν είναι κάτι που μου έχει συμβεί. Νομίζω αυτό επιβεβαιώνει ότι τα όσα καταφέραμε στο παρελθόν δεν ήταν και τόσο απλά.

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, νομίζω ότι η φετινή σεζόν ήταν ξεκάθαρα αποτυχημένη και αυτό μου προκαλεί έκπληξη, λόγω της μεγάλης επένδυσης που είχε γίνει στο ξεκίνημά της».