Ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα για να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιο του Κρις Σίνγκλετον που λήγει του χρόνου, ωστόσο εισέπραξε αρνητική απάντηση.

Οι Πράσινοι προσέφεραν στον Αμερικανό ένα τεράστιο ποσό για τα ελληνικά δεδομένα, το οποίο άγγιζε τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ για δυο χρόνια, όμως ο παίκτης αποφάσισε να αρνηθεί.

Οι λόγοι που ο Σίνγκλετον είπε «όχι» έχουν να κάνουν τόσο με την εκτίμηση του παίκτη ότι μπορεί να βρει ακόμα περισσότερα χρήματα στο μέλλον όσο και με την κατάσταση στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα θέμα που προβληματίζει τον Σίνγκλετον όχι μόνο τη δεδομένη χρονική, αλλά και καθ΄ όλη τη διάρκεια της περυσινής σεζόν είναι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και τα capital controls, που δεν του δίνουν την ασφάλεια που αναζητά για το μέλλον.

Παράλληλα, ο Αμερικανός φέρεται να μη θέλει να δεσμευτεί από τώρα με πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Σίνγκλετον ψάχνει δεδομένα για συμβόλαιο στο ΝΒΑ, έχοντας περιθώριο να το βρει μέσα στις επόμενες δυο ημέρες. Εάν δεν τα καταφέρει και δεν έρθει κάποια μεγάλη πρόταση από άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, ο Αμερικανός προτιμά να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και να βγει στην αγορά του χρόνου ως free agent για να μπορέσει να διεκδικήσει το υψηλότερο δυνατό συμβόλαιο.

Άλλωστε, ο παίκτης θεωρεί ότι μπορεί να βρει συμφωνία με υψηλότερες αποδοχές -ακόμα και πάνω από 2 εκατομμύρια ετησίως- είτε στο ΝΒΑ, όπου το salar ycap και άρα οι μισθοί ανεβαίνουν συνεχώς, είτε ακόμα και στην Κίνα, που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο μεταγραφικό παζάρι προσφέροντας τεράστια συμβόλαια.