Η μια υπόθεση επηρεάζει την άλλη στον Παναθηναϊκό, ο οποίος επιχειρεί να «νοικοκυρέψει» τον προϋπολογισμό του προτείνοντας μειώσεις σε αρκετούς παίκτες του.

Η «σκληρή» οικονομική πολιτική που έχει χαράξει η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία έχει αποφέρει ως τώρα δύο αποχωρήσεις (Φώτσης, Νίκολας) και μια ανανέωση συνεργασίας (Τσαρτσαρής), επιβραδύνει την ολοκλήρωση του ρόστερ και _ για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια _ οι πρωταθλητές Ελλάδος και Ευρώπης αντιμετωπίζουν αρκετές «ανοικτές» υποθέσεις, που επιχειρούν να διαχειριστούν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, ούτως ώστε να σχεδιάσουν την προετοιμασία τους. Καθεμία είναι διαφορετική και προϋποθέτει ειδικούς χειρισμούς. Ας τις δούμε αναλυτικά:

1. Μιλένκο Τέπιτς: Ο Παναθηναϊκός επιθυμεί την παραμονή του σέρβου γκαρντ, με την προϋπόθεση να δεχτεί «γενναία» μείωση στο συμβόλαιό του. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ετήσιες αποδοχές του Τέπιτς για την τρίτη (και τελευταία) χρονιά του συμβολαίου του είναι 1 εκατ. ευρώ. Οι Πράσινοι είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν γύρω στις 500.000 ευρώ, προκειμένου να κρατήσουν τον 24χρονο γκαρντ, αλλά ο εκπρόσωπός του, κ. Μίσκο Ραζνάτοβιτς, φέρεται να αρνείται να αποδεχτεί τόσο μεγάλη μείωση. Εάν επιμείνει στη στάση του, δεν αποκλείεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ο προπονητής του ΠΑΟ κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

2. Ρομέιν Σάτο: Για τα νέα οικονομικά δεδομένα, που υφίστανται στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, τα 2,2 εκατ. δολάρια (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ) που αναγράφονται στο συμβόλαιο του αφρικανού γκαρντ για τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του κρίνονται υπερβολικά από τη διοίκηση της ΚΑΕ, η οποία τις τελευταίες ημέρες διαπραγματεύεται μαζί του με σκοπό να διατηρηθεί στο πράσινο ρόστερ, αλλά με αρκετά μειωμένες αποδοχές. Ηδη, ακούγεται ότι ο Σάτο έχει αποδεχτεί μείωση της τάξεως του 20% και αν βάλει λίγο ακόμη νερό στο κρασί του ενδέχεται να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

3. Στράτος Περπέρογλου: Ο διεθνής φόργουορντ, ο οποίος στάθηκε εξαιρετικά άτυχος και λόγω της μικρής θρόμβωσης πίσω από το γόνατο αναμένεται να χάσει το επικείμενο Ευρωμπάσκετ στη Λιθουανία (31 Αυγούστου - 18 Σεπτεμβρίου), φέρεται να αξιώνει περίπου 700.000 ευρώ, ούτως ώστε να υπογράψει την επέκταση της συνεργασίας του, η οποία έληξε αυτό το καλοκαίρι. Υπό άλλες συνθήκες, το ποσό που χωρίζει τις δύο πλευρές (γύρω στις 100.000 ευρώ) δεν θα αποτελούσε εμπόδιο. Φέτος, όμως, που η κατάσταση στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει διαφοροποιηθεί, οι Πράσινοι έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση και απλώς περιμένουν την αντίδραση του παίκτη: Η θα υπογράψει την ανανέωση ή θα αναζητήσει νέα ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Λέγεται ότι έχει στα χέρια του πρόταση της ρωσικής Ούνιξ Καζάν.

4. Αλεξ Μάριτς: Το συμβόλαιο του σερβοαυστραλού σέντερ δεν θεωρείται υπέρογκο και ενδέχεται _ σε συνάρτηση με τις τρεις προαναφερθείσες υποθέσεις _ να μην υποστεί μείωση, δεδομένου ότι ο αθλητής έχει λαμβάνειν 700.000 ευρώ την επόμενη χρονιά. Οι Πράσινοι πιστεύουν στο ταλέντο του Μάριτς και σκοπεύουν να του δώσουν άλλη μια ευκαιρία γνωρίζοντας ότι οι σοβαροί τραυματισμοί που αντιμετώπισε κατά την περυσινή χρονιά δεν του επέτρεψαν να προσφέρει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, η υπόθεσή του μπαίνει τελευταία στη λίστα των πρωταθλητών, οι οποίοι αναμένεται να πράξουν βάσει της τροπής που θα πάρουν τα ζητήματα των Τέπιτς, Σάτο και Περπέρογλου.

Πηγή: Tovima.gr