Η είδηση της απουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το Ευρωμπάσκετ έχει προκαλέσει... πόλεμο μεταξύ της ΕΟΚ και των Μιλγουόκι Μπακς.

Αφού προηγήθηκε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, με την οποία κατηγορεί την αμερικανική ομάδα για οργανωμένο σχέδιο, ο Γενικός Γραμματέας της, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, έριξε ξανά,,, λάδι στη φωτιά.

Όπως τόνισε ο κ. Τσαγκρώνης στην ΕΡΤ, η ΕΟΚ έχει στη διάθεσή της τη μαγνητική του Αντετοκούνμπο, από την οποία προκύπτει ότι το γόνατό του είναι "καθαρό" και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ικανό να του στερήσει τη συμμετοχή στη διοργάνωση!

Μάλιστα, ο κ . Τσαγκρώνης αποκάλυψε ότι οι εξετάσεις έχουν σταλεί στη FIBA.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

"Άσχημη είδηση η απουσία του Γιάννη, αλλά δεν ήταν και τόσο ξαφνική μπορώ να πω. Από πλευράς ΕΟΚ έγινε ό,τι ήταν δυνατό για να μη δώσουμε κανένα δικαίωμα στους Μπακς να μας πουν πως δεν τηρήσαμε όσα συμφωνήσαμε. Έχουμε βγάλει μαγνητική του Γιάννη που φαίνεται πως το πόδι του είναι καθαρό και την έχουμε στείλει στη FIBA. Αυτά που ισχυρίζονται οι Μπακς δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά κάτι άλλο συμβαίνει. Αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη διοργάνωση, να στηρίξουμε τα παιδιά μας και θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Όταν τελειώσουν όλα αυτά, θα ανακοινώσουμε όλη αυτή τη διαδρομή μέχρι την Εθνική ομάδα. Μέχρι σήμερα κάναμε ό,τι ήταν δυνατό και δώσαμε κάθε διευκόλυνση στον παίκτη. Κυρίαρχο ζήτημα είναι η Εθνική αυτή τη στιγμή, για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα".