Facebook Pixel Την περιμένει το "Θηρίο"
| 2011-07-23 16:29:00

Την περιμένει το "Θηρίο"

Την περιμένει το "Θηρίο"

Το πολυπόθητο "ναι" που περίμεναν οι Γερμανοί, είναι πλέον επίσημο. Και ο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Κρις Κέιμαν θα είναι παρόντες με την Εθνική ομάδα της χώρας τους στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Μενέλαος Σεβαστιάδης.

Πριν από λίγες ημέρες, οι Ιταλοί παρουσίασαν επίσημα την ομάδα που θα ταξιδέψει στη χώρα της Βαλτικής. Μέσα ο Μπελινέλι, μέσα ο Μπαρνιάνι, μέσα και ο Γκαλινάρι. Τα χαμόγελα πλατιά και όλοι προσδοκούν ότι μετά τα χρόνια της κάμψης, η Σκουάντρα Ατζούρα θα επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο.

Η αρχή του σχολίου δεν έχει να κάνει με θέματα προθυμίας μεγάλων σταρ για παρουσία στις Εθνικές τους και για συγκρίσεις. Αγωνιστική είναι η προέκταση του θέματος.

Οι Γερμανοί και οι Ιταλοί είναι στο δεύτερο γκρουπ της διοργάνωσης. Μαζί με Γάλλους και Σέρβους από τους δυνατούς. Δεδομένη είναι η «σφαγή» που θα γίνει για τις τρεις θέσεις που προκρίνονται στον όμιλο της δεύτερης φάσης.

Εκεί, θα συγκροτήσουν γκρουπ με τους τρεις πρώτους του πρώτου ομίλου. Με συμμετέχοντες Ισπανούς, Λιθουανούς, Τούρκους, για να μη βάλουμε μια σημείωση και για τους Βρετανούς που περιμένουν τα «ναι» των δικών τους ΝΒΑers.

Και τι μπορεί να νοιάζει την Εθνική μας ο «πόλεμος» που αναμένεται στις δύο πρώτες φάσεις της διοργάνωσης στο άλλο ταμπλό; Εμείς καλά να είμαστε και να εμφανίσουμε μια ομάδα αντάξια της ποιότητας των παικτών, λογικά βατό έργο θα έχουμε και στον τρίτο όμιλο της πρώτης φάσης με Κροατία, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Βοσνία και την ομάδα από τα προκριματικά, και λογικά στον επόμενο, που θα «σταυρώσουμε» με τον τέταρτο. Με τρεις δηλαδή εκ των Βουλγαρίας, Ρωσίας, Ουκρανίας, Γεωργίας, Βελγίου και Σλοβενίας.

Ρεαλιστικά να το δεις και χωρίς.. σοβινιστική διάθεση, η Εθνική έχει μέσα στις δυνατότητές της ακόμα και δύο πρωτιές. Αντε, σε τελική ανάλυση, δύο πλασαρίσματα στις πρώτες δυάδες και των δύο ομίλων της.

Ολα καλά μέχρις εδώ. Αλλά... πάμε πάλι στο άλλο μέρος του ταμπλό. Μόλις ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση των ομίλων, είναι τα... ματς του τουρνουά. Τα πρώτα χιαστί, αυτά μεταξύ των οκτώ ομάδων (τεσσάρων από κάθε όμιλο) που θα βγάλουν την τελική τετράδα. Αυτά που θα δώσουν στους νικητές σίγουρα τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό τουρνουά για τους αγώνες του Λονδίνου και μετά, θα κυνηγάς μια νίκη να μπεις στα μετάλλια και, ακόμα περισσότερο, να τσεκάρεις απευθείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με τους οκτώ που αναφέρθηκαν παραπάνω, από τον πρώτο και τον δεύτερο όμιλο της πρώτης φάσης, είναι δεδομένο και αναπόφευκτο ότι οι τέσσερις που θα φτάσουν μέχρι τα προημιτελικά θα είναι... φωτιά και λάβρα. Οσες εκπλήξεις κι αν «χωράνε» σε τέτοιες διοργανώσεις, δεν μπορούν να «φέρουν» μέχρι τα νοκ άουτ ματς κάποια από τις... συμπληρωματικές ομάδες. Να βρεθεί για παράδειγμα μια Πολωνία ή ένα Ισραήλ στους «οκτώ» και να πεις ότι αν η Εθνική μας έχει πάρει δύο πρωτιές, θα μπορεί να βρει έναν τέτοιο, βατό, αντίπαλο στο καθοριστικό παιχνίδι.

Ο Ηλίας Ζούρος και οι παίκτες του εννοείται ότι τα γνωρίζουν αυτά. Οπως και ότι δεν τρέχει η σκέψη τους τόσο μακριά, αφού κάθε ματς, κάθε λεπτό από το πρώτο τζάμπολ είναι σημαντικά. Καλό είναι όμως να αναλύονται και για τους πολλούς που βλέπουν μόνο τις δύο πρώτες φάσεις και θεωρούν τον δρόμο στρωμένο με... ροδοπέταλα.

Πηγή: Εξέδρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags