Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έφαγε» τον Παπαλουκά ο Καλάθης!
| 2018-01-01 14:28:00

«Έφαγε» τον Παπαλουκά ο Καλάθης!

Sportdog Team
«Έφαγε» τον Παπαλουκά ο Καλάθης!

Άλλο ένα φοβερό επίτευγμα από τον γκαρντ του Παναθηναϊκού!

Με γρήγορους ρυθμούς –άλλωστε έχει μέσο όρο περιόδου 8,2- ο Νικ Καλάθης «σκαρφαλώνει» στη λίστα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Ο διεθνής γκαρντ μέσα από το τελευταίο παιχνίδι του 2017, ανέβηκε στη 15η θέση της προσπερνώντας τον Θοδωρή Παπαλουκά.

 

Ο Καλάθης είχε 10 ασίστ με τις οποίες έφτασε τις 760 κι έτσι ξεπέρασε τον παλαίμαχο γκαρντ που είχε στην καριέρα του στη Stoiximan.gr Basket League, 753 τελικές πάσες.

 

Ο Καλάθης ακόμη, είχε τρία επιθετικά ριμπάουντ με τα οποία έφτασε τα 113 στην καριέρα του στο πρωτάθλημα κι ανέβηκε στη 14η θέση της αντίστοιχης λίστας των «πράσινων», ξεπερνώντας τον Λάζαρο Παπαδόπουλο (111).

*Ο Τζέιμς Γκιστ με την 138η εμφάνιση του στην κατηγορία, «έπιασε» στη 13η θέση της λίστας των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods με τα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος τον Γιάκα Λάκοβιτς ενώ ξεπέρασε τον Στόγιαν Βράνκοβιτς.

*Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Ματ Λοτζέσκι με 12 πόντους, τρία ριμπάουντ αλλά και τέσσερις ασίστ που αποτελούν ρεκόρ περιόδου. Είχε τρεις τελικές πάσες στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο Βίκος Cola.

Ο Γκιστ εξάλλου, με τα δύο σημερινά κλεψίματα του έφτασε τα 119 και έγινε ο 15ος «κλέφτης» στην ιστορία του Παναθηναϊκού Superfoods αφήνοντας πίσω του τον Βασίλη Σπανούλη (118).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags