Facebook Pixel Sportdog.gr | This is ΟΑΚΑ - Mε μαγκιά και τσαμπουκά ο Παναθηναϊκός αποτελείωσε τον Ολυμπιακό!
| 2018-01-29 20:48:00

This is ΟΑΚΑ - Mε μαγκιά και τσαμπουκά ο Παναθηναϊκός αποτελείωσε τον Ολυμπιακό!

του Δημήτρη Σκούφου
This is ΟΑΚΑ - Mε μαγκιά και τσαμπουκά ο Παναθηναϊκός αποτελείωσε τον Ολυμπιακό!

Νέα νίκη για τους Πράσινους με 68-61!

Δεν μπορεί να χάσει στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός! Ο Ολυμπιακός έβαλε δύσκολα για ένα ημίχρονο στο Τριφύλλι, όμως στο δεύτερο ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τους Ρίβερς και Μήτογλου να κάνουν... όργια και να οδηγούν εκ του ασφαλούς τους Πράσινους στην 14η νίκη τους στο πρωτάθλημα και στην τρίτη νίκη φέτος έναντι του αιώνιου αντιπάλου.

Από πλευράς Ολυμπιακού πάλεψαν οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου, όμως τα πολλά φάουλ των ψηλών (Μιλουτίνοφ και ΜακΛίν) στέρησαν στον Γιάννη Σφαιρόπουλο τις λύσεις που χρειαζόταν για να διεκδικήσει το ματς μέχρι το τέλος.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:  Ένας εξαιρετικός Ολυμπιακός σε άμυνα και επίθεση εμφανίστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στο ΟΑΚΑ, αφού "διάβαζε" κάθε αμυντικό σύστημα του Παναθηναϊκού και είχε ηρεμία στην επίθεση. Ο Σπανούλης... έκοβε και έραβε στην οργάνωση και από τα χέρια του πέρασαν τα περισσότερα καλάθια των Ερυθρόλευκων στο ξεκίνημα. Ενδεικτικό είναι το 1-8 και το 3-13, που μαρτυρούσε την αδυναμία των Πράσινων να σκοράρουν και να περιορίσουν την ενέργεια που έβγαζαν οι Πειραιώτες στο επιθετικό κομμάτι.

Μάλιστα, το πρώτο καλάθι εντός παιδιάς για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 9' από τα χέρια του Σίνγκλετον, ο οποίος διαμόρφωσε το 9-18. Στο δίποντο του Σπανούλη απάντησε ο Βουγιούκας για να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 11-20 υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο Ολυμπιακός μασούσε... σίδερα στην άμυνα και για αυτό το λόγο είδε αρκετούς παίκτες του να χρεώνονται γρήγορα με 3 φάουλ, όπως ο Μιλουτίνοφ και ο ΜακΛίν.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ βελτιώθηκαν, χωρίς να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο και σταδιακά μείωσαν την διαφορά, αποφασίζοντας να παίξουν και άμυνα. Δύο τρίποντα του Λεκαβίτσιους (τα μοναδικά στο πρώτο μέρος για τους γηπεδούχους) ανέβασαν την ψυχολογία του Παναθηναϊκού, που με βολές του Βουγιούκα έφτασε στο -3 (24-27) στο 17'. Ο σέντερ του Τριφυλλιού έκανε εξαιρετική δουλειά στα ριμπάουντ, έβαλε σημαντικούς πόντους και βοήθησε την ομάδα του, μαζί με ένα μικρό... ξέσπασμα του Γκιστ στο τέλος του ημιχρόνου για να μειωθεί η διαφορά μόλις στους δύο πόντους (30-32).

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στον Παναθηναϊκό και τις... ρεζέρβες του. Ο Πασκουάλ έβγαλε... λαγό από το καπέλο με την χρησιμοποίηση του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός. Ο νεαρός φόργουορντ έδωσε κρίσιμους πόντους στην επίθεση και ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες του Καταλανού κόουτς στην άμυνα και μάλιστα πάνω στον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Μήτογλου έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στο 29' με 45-44, την ώρα που άρχισε να παίρνει... μπρος και ο Κέι Σι Ρίβερς, που θυμήθηκε τον παλιό καλό του εαυτό σε ματς απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός έκανε τρομερό δεύτερο μέρος, έβαλε 16 πόντους και ήταν και πάλι... καυτός. Στο 33' έκανε το 58-53 και στην επόμενη φάση ο Μήτογλου ευστόχησε σε τρίποντο για το 61-53.

Σε αυτό το διάστημα οι Ερυθρόλευκοι ήταν κακοί στο επιθετικό κομμάτι, ενώ είδαν τον Μιλουτίνοφ να αποβάλλεται με πέντε φάουλ και τους ΜακΛίν και Τόμπσον να έχουν από 4, μην μπορώντας να παίξουν δυνατή άμυνα. Το ματς είχε πάρει τον δρόμο του, με τον Λεκαβίτισους να πηγαίνει την διαφορά στο +9 (65-56) και παρότι ο Ολυμπιακός μείωσε σε 65-60, δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με 68-61.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Για ένα ακόμα ματς απέναντι στον Ολυμπιακό ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν φοβερός. Μετά από ένα νωθρό πρώτο μέρος, πραγματοποίησε τρομερό δεύτερο και τελείωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους με 3/5 δίποντα και 2/6 τρίποντα, όντας το... κλειδί του Παναθηναϊκού στο σημερινό ματς.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Το πολύ κακό ποσοστό στα τρίποντα (4/18) ήταν το κύριο στοιχείο για το οποίο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Την... σκυτάλη από τον Κέι Σι Ρίβερς πήρε ο Ντίνος Μήτρογλου, που για όσο έπαιξε ήταν φοβερός. Με επτά πόντους κράτησε τους Πράσινους στην τρίτη περίοδο και ήταν ο παράγοντας που δεν περίμενε κανείς στο αποψινό ματς.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Τα γρήγορα φάουλ των Μιλουτίνοφ και ΜακΛίν δημιούργησαν μια ανισορροπία στον Ολυμπιακό στην φροντ λάιν και του στέρησαν πολύ όγκο μέσα στο καλάθι. Η αποβολή του πρώτου και το γεγονός πως ο δεύτερος είχε τέσσερα για πολύ ώρα ήταν ο λόγος που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε πολλά παράπονα από τους τρεις διαιτητές.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς και Γουίλτζερ δεν μπόρεσαν ποτέ να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό, καθώς μαζί πρόσφεραν συνολικά μόλις 8 πόντους.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Ηχηρό "παρών" για ένα ακόμα εντός έδρας ματς από τους Πράσινους οπαδούς, που με την φωνή τους αποτέλεσαν τον 6ο παίκτη του Τριφυλλιού.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Στο πρώτο μέρος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χτύπησε όλες τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού στην άμυνα, όμως στο δεύτερο ο Τσάβι Πασκουάλ του έκανε την κίνηση - ματ με την χρησιμοποίηση του Ντίνου Μήτογλου, που ήταν καθοριστικός.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-20, 30-32, 50-48, 68-61.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Ντένμον, Γκιστ 6 (8 ριμπάουντ), Γκάμπριελ 1, Καλάθης 9 2/7 σουτ, 5/8 βολές), Σίνγκλετον 6 (1/5 σουτ, 4 ριμπάουντ), Ρίβερς 16 (3/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παππάς 5 (1/7 σουτ), Βουγιούκας 6, Λεκαβίτσιους 12 (2), Μήτογλου 7 (2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 10 (3/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ασίστ), Μιλουτίνοφ 3, Πρίντεζης 13 (4/12 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 5/7 βολές, 12 ριμπάουντ), Παπανικολάου 11 (2), Μάντζαρης 5, ΜακΛιν 9 (5 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 1, Ρόμπερτς 4, Μπόγρης, Ουίλτζερ 3 (1/6 σουτ), Τόμπσον 2.

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού Superfoods: 14/28 δίποντα, 6/23 τρίποντα, 22/30 βολές, 28-7 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 4 κλεψίματα, 10 λάθη,3 τάπες. 

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 15/37 δίποντα, 4/18 τρίποντα, 19/26 βολές, 23-11 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 4 κλεψίματα, 12 λάθη, 1 τάπα. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags