Facebook Pixel «Γι’ αυτό το γύρισε ο ΠΑΟ απέναντι στον Ολυμπιακό» - Sportdog.gr
| 2018-01-30 12:40:00

«Έτσι το γύρισε ο ΠΑΟ με Ολυμπιακό - Με ποιο 5άρι έγινε συμφωνία» - Φοβερές ατάκες για Μήτογλου!

του Δημήτρη Σκούφου
«Έτσι το γύρισε ο ΠΑΟ με Ολυμπιακό - Με ποιο 5άρι έγινε συμφωνία» - Φοβερές ατάκες για Μήτογλου!

Πετάει φωτιές ο Άρης Λαούδης στο sportdog.gr μετά το ντέρμπι. 

Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου είναι το μεγαλύτερο κέρδος του Παναθηναϊκού από το χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Άρη Λαούδη.

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε στο sportdog.gr και ξεχώρισε την παρουσία του νεαρού φόργουορντ, ενώ τόνισε ότι το Τριφύλλι είχε συμφωνήσει με τον Τζέρεμι Έβανς, αλλά ο τελευταίος προτίμησε να περιμένει το NBA, αν και δεν αποκλείεται να γίνει η ανατροπή. 

-Αρχικά, ένα γενικό σχόλιο για το ντέρμπι; Πώς το είδες;

«Δεν υπάρχει ντέρμπι που να καθορίζεται με βάση όσα γίνονται πριν το παιχνίδι. Πολλές φορές έχουν διαψευστεί προγνωστικά για το τι μπάσκετ θα δούμε και για το φαβορί. Όμως ξανά έγινε αυτό που περιμένουμε σε ντέρμπι, να είναι δηλαδή ντέρμπι μέχρι το τέλος. Νομίζω ότι στο μπάσκετ το βασικότερο είναι το κίνητρο. Ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγαλύτερο κίνητρο από τον Παναθηναϊκό που χρειάστηκε να πάει στο -10 και -11 για να αποκτήσει κίνητρο και να αφήσει τη λογική του "εντάξει είμαστε πρώτοι". Όταν το βρήκε, μπήκε το ματς, είχε περισσότερες λύσεις και με βοήθεια από τον πάγκο έφτασε σε μια νίκη, λίγο πολύ αναμενόμενη πριν από αυτό, αν και δεν υπάρχει αναμενόμενο σε ντέρμπι» .

-Πώς δηλαδή ο Παναθηναϊκός γύρισε το παιχνίδι; 

«Το βασικό είναι αυτό, ότι βρήκε κίνητρο. Ήταν χαλαρός και είχε απέναντί του έναν καλό και διαβασμένο Ολυμπιακό, πολύ αποφασισμένο, που ήξερε ότι μέσα από αυτό το ματς μπορεί να δώσει απαντήσεις. Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε, λοιπόν, να φτάσει στο -10 για να αισθανθεί την πίεση μπροστά στον κόσμο του και το δεύτερο στοιχείο του σε σχέση με τον Ολυμπιακό ήταν πως είχε περισσότερους παίκτες, που μπορούσαν να τον βοηθήσουν και φυσικά αναφέρομαι σε Λεκαβίτσιους, Βουγιούκα και στον Μήτογλου, που η βοήθειά του ήταν κομβική» .

-Μήτογλου. Ποια είναι η γνώμη σου και ποια πιστεύεις ότι μπορεί να είναι η εξέλιξή του;

«Είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του Γιαννακόπουλου τα τελευταία χρόνια. Ο Παναθηναϊκός τον έχει διαχειριστεί πολύ καλύτερα από κάθε άλλον πιτσιρικά τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς υψηλές απαιτήσεις, χωρίς λογική του τύπου "είναι ο επόμενος σταρ". Ο Μήτογλου δουλεύει, έχει τρομερά προσόντα και θεωρώ ότι με τον Πασκουάλ, που ξέρει να διαχειρίζεται παιδιά που πρωτομπαίνουν σε μια ομάδα, ο Παναθηναϊκός από χθες έχει κερδίσει ακόμα έναν παίκτη στο rotation. Θέλει θράσος και θάρρος να είσαι στον πάγκο όλη τη χρονιά, να παίζεις λίγο και να μπαίνεις στο γήπεδο και στα λεπτά που παίζεις να δίνεις 7 πόντους και μάλιστα με ενέργειες προσωπικές. Ένα λέι-απ, ένα τρίποντο, ακόμα και μια άμυνα στον Σπανούλη, που κατάφερε να τον σταματήσει. Νομίζω ότι είναι το μεγάλο κέρδος του Παναθηναϊκού από το χθεσινό ματς, μεγαλύτερο και από το βαθμολογικό».

-Ένα σχόλιο για τη διαιτησία. Έχει δίκιο ο Σφαιρόπουλος που φώναξε τόσο πολύ μετά το ματς;

«Γενικώς δεν σχολιάζω τη διαιτησία είτε φωνάζει ο Ολυμπιακός, είτε ο Παναθηναϊκός. Το μόνο που έχω να πω και ισχύει και για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα είναι πρώτον ότι οι φωνές δείχνουν αδυναμία, όπως και οι ανακοινώσεις και δεύτερον ότι όταν το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να επιρρίπτεις ευθύνες στην διαιτησία, τότε αυτομάτως δίνεις το καλύτερο άλλοθι στους παίκτες. Όταν λες "φταίει η διαιτησία", αυτομάτως δεν φταίνε οι παίκτες σου. Είναι πολύ κακό για μια ομάδα να δημιουργείται κλίμα του στυλ "δεν φταίμε εμείς, αλλά κάποιοι άλλοι". Και αυτό δεν αφορά μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά για όλες τις ομάδες που μπαίνουν στο "τσιπάκι" κάθε βδομάδα να τα βάζουν με την διαιτησία».

-Και τώρα Μπάμπεργκ. Πώς το βλέπεις αυτό το ματς; Γενικά, τι ελπίδες έχει ο Παναθηναϊκός για την 4άδα; Επίσης, θέλω να μου πεις τι γίνεται με τη μεταγραφή του ψηλού; 

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ενισχυθεί και κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο διάστημα θα αποκτήσει κάποιον παίκτη στη φροντ λάιν. Έναν παίκτη αθλητικό πάνω από το καλάθι, αυτό που του λείπει όλη τη χρονιά. Αυτό που ακούστηκε είναι ότι είχε συμφωνήσει με τον Έβανς και λίγες ώρες μετά είπε ότι θέλει να περιμένει το NBA. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει άλλες περιπτώσεις, έχει απορρίψει ήδη αρκετές και αν μέχρι το τέλος της προθεσμίας επιστρέψει στο προσκήνιο ο Έβανς, τότε θα επανεξεταστεί, αν δεν έχει βρεθεί κάποιος άλλος. Όσο για την τετράδα; Ο Παναθηναϊκός δεν είναι φαβορί. Για να γίνει θα πρέπει να νικάει και εκτός έδρας και η Μπάμπεργκ είναι μια τέτοια περίπτωση. Πρόκειται για ματς κομβικό, που πέραν του βαθμολογικού, είναι και crash test για τον χαρακτήρα που πρέπει να βελτιώνει η ομάδα μακριά από το ΟΑΚΑ».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags