Facebook Pixel "Και στην Εθνική και στον Παναθηναϊκό"
| 2011-08-07 10:55:00

"Και στην Εθνική και στον Παναθηναϊκό"

"Και στην Εθνική και στον Παναθηναϊκό"

Ο Νικ Καλάθης μίλησε για τη συνύπαρξη με τον αδελφό του, Πατ, σε Εθνική Ελλάδας και Παναθηναϊκό, τονίζοντας οτι "έχουμε ξεχωριστή χημεία μεταξύ μας που ελπίζω να βοηθήσει την Εθνική, αλλά και τον Παναθηναϊκό".

Αναλυτικά η συνέντευξη του στον Τύπο της Κυριακής:

Ποια είναι η κατάσταση του τραυματισμού σου; Θα μπορέσεις να είσαι έτοιμος για το Ευρωμπάσκετ;

«Είμαι καλά, αλλά προχωρώ βήμα βήμα. Δουλεύω πολύ με το επιτελείο και φυσικά στόχος μου είναι να είμαι απόλυτα έτοιμος για να βοηθήσω την Εθνική με οποιοδήποτε τρόπο στο Ευρωμπάσκετ. Πιστεύω ότι θα είμαι εκεί. Αν όλα πάνε καλά, θα τα καταφέρω, κάτι που θέλω πολύ».

Είσαι πλέον για τρίτο καλοκαίρι με την Εθνική...

«Είναι σημαντικό που για τρίτο σερί καλοκαίρι είμαι στην Εθνική και αυτό με φορτώνει εμπειρίες. Κάποιοι συμπαίκτες μου είναι νέοι στην ομάδα και όλοι μας προσπαθούμε να αλληλοβοηθήσουμε, μαθαίνοντας ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου. Στην περίοδο της προετοιμασίας θέλουμε να χτίσουμε τη χημεία της ομάδας, ώστε να παρουσιάσουμε δεμένο σύνολο στη Λιθουανία».

Είσαι έτοιμος να πάρεις ηγετικό ρόλο, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις των προηγούμενων μηνών με τον Παναθηναϊκό και σε συνδυασμό με τις απουσίες στις θέσεις των γκαρντ, που έχουν μεταθέσει μεγαλύτερο φορτίο σε σένα και τον Ζήση;

«Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μένα να βοηθήσω ακόμα περισσότερο την ομάδα. Μαζί με τον Νίκο μπορούμε να καλύψουμε πολύ καλά τη θέση του πλέι μέικερ. Η καλή μας συνεργασία θα δώσει ώθηση στη λειτουργία της ομάδας. Εξάλλου, όλοι έχουν ένα ρόλο σε μια ομάδα και εγώ προσπαθώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις. Αναμφίβολα οι απουσίες των Διαμαντίδη και Σπανούλη είναι εξαιρετικά σημαντικές, όπως και των άλλων παιδιών που δεν είναι μαζί μας. Η συνύπαρξη με παίκτες της αξίας των Διαμαντίδη και Σπανούλη με έχει κάνει καλύτερο. Όμως, ανεξαρτήτως αυτών που λείπουν, εμείς που θα είμαστε παρόντες θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».

Ακόμα και με το ελλιπές-λόγω απουσιών-ρόστερ της, η Ελλάδα μπορεί να διακριθεί στη Λιθουανία, όπως έκανε στην Πολωνία το 2009;

«Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Γιατί όχι και στα μετάλλια; Το καταφέραμε στην Πολωνία και μπορούμε ξανά να κάνουμε την έκπληξη. Η αποστολή μας είναι έτσι και αλλιώς δύσκολη, αλλά η φανέλα της Ελλάδας είναι βαριά και έχει απαιτήσεις. Πιστεύω πως όταν βρούμε το ρυθμό μας, θα εκπλήξουμε πολλούς».

Ποια θεωρείς φαβορί για το Ευρωμπάσκετ; Υπάρχουν περιθώρια για εκπλήξεις;

«Η Ισπανία είναι σίγουρα το μεγάλο φαβορί, ενώ η Γαλλία μοιάζει ισχυρή με το ρόστερ που έχει, όπως και η Λιθουανία που παίζει στην έδρα της, αλλά στο Ευρωμπάσκετ υπάρχουν ομάδες-εκπλήξεις που θα φτάσουν ψηλά. Εμείς μπορούμε να είμαστε μία από αυτές. Έχουμε όρεξη για καλό μπάσκετ και πίστη στις δυνατότητές μας. Θα παίξουν πολλοί παίκτες του ΝΒΑ και περιμένω μια θεαματική διοργάνωση».

Έχεις και τον αδερφό σου, Πατ, σε Εθνική και Παναθηναϊκό...

«Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει. Από τότε που αρχίσαμε να παίζουμε μπάσκετ, είχαμε όνειρο να είμαστε στην ίδια ομάδα και ειδικά στην Εθνική ομάδα. Έχουμε ξεχωριστή χημεία μεταξύ μας που ελπίζω να βοηθήσει την Εθνική, αλλά και τον Παναθηναϊκό. Ανυπομονώ να παίξουμε στην ίδια πεντάδα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags