Η ομάδα του Ηλία Ζούρου ήταν εντυπωσιακή κόντρα στη Βοσνία (87-62), έκανε το "πέντε στα πέντε" στα φιλικά και σκόρπισε και πάλι χαμόγελα. Κορυφαίος για τη "γαλανόλευκη" ο Αντώνης Φώτσης (15π). Για τους Βόσνιους, τους οποίους θα αντιμετωπίσουμε στην πρεμιέρα μας στο Ευρωμπάσκετ, ο Κικάνοβιτς (12π) ήταν ο μόνος που ξεχώρισε.

Το ματς

Η Εθνική μας... ξέχασε να μπει στο ματς, γι' αυτό και στα πρώτα τρία λεπτά είχε μόλις δύο πόντους (καλάθι του Μπουρούση). Όταν, όμως, ο αρχηγός, Αντώνης Φώτσης, έδωσε το σύνθημα, η ομάδα πήρε μπροστά και εξαφανίστηκε (13-2) με τον φόργουορντ της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο παρκέ. Οι Βόσνιοι αντέδρασαν (14-9) με Ντόμερκαντ και Τελέτοβιτς, αλλά ο Φώτσης βρήκε βοήθειες από Ξανθόπουλο, Σλούκα και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με την Εθνική μπροστά 21-11.

Ο Κώστας Σλούκας συνέχισε την εξαιρετική του δουλειά και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Είχε μάλιστα και συμπαραστάτη έναν συνονόματο (σ. Κουφό) και έτσι η διαφορά έφτασε στο +19 (37-18) και την ομάδα να αποδίξει εξαιρετικό μπάσκετ. Με πολύ καλή άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση, η ομάδα του Ηλία Ζούρου έκλεισε με την Εθνική 41-25.

Η Εθνική μας δεν άφησε το πόδι από το γκάζι ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο. Σλούκας, Φώτσης και Μπουρούσης έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα των Βόσνιων, η διαφορά ήταν σταθερά πάνω από τους 20 πόντους στην τρίτη περίοδο η οποία τελείωσε με την ομάδα του Ηλία Ζούρου μπροστά στο σκορ με 69-44.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το ξεκίνημα θύμιζε εκείνο του πρώτου δεκαλέπτου και έτσι ο Ηλίας Ζούρος χρειάστηκε να βάλει τις φωνές στους παίκτες του. Γεγονός που τους... ξύπνησε με αποτέλεσμα Κουφός, Σλούκας και Καϊμακόγλου να κάνουν σπουδαία δουλειά στην τελευταία περίοοδο και η Εθνική να φτάνει ακόμη και στο +30 (87-57) για να τελειώσει το ματς

Δεκάλεπτα: 11-21, 25-41, 44-69, 62-87

Εθνική Ελλάδος (Ζούρος): Βασιλειάδης 4, Μπουρούσης 9, Ζήσης 2, Ξανθόπουλος 5, Φώτσης 15, Παπανικολάου 10, Μαυροειδής 2, Κουφός 13, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου 11, Σλούκας 12, Μπράμος 4.

*Εκτός έμειναν οι Πατ Καλάθης, Κώστας Χαραλαμπίδης, Βαγγέλης Μάντζαρης και Νικ Καλάθης.

Πηγή: gazzetta.gr