Στην επόμενη μέρα τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Κώστας Φλεβαράκης.

Ο πεπειραμένος τεχνικός μίλησε για την παρουσία των Bασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη, αλλά και για το θέμα του νέου προπονητή στους Ερυθρόλευκους, καθώς και στα στοιχεία που χρειάζεται το Τριφύλλι να βάλει στο παιχνίδι του.
  
«Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι σε αυτούς τους τελικούς έπρεπε να κάνει υπερπροσπάθεια για να μείνει στη μάχη του τίτλου. Ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη έδειξαν ότι καταλαβαίνοντας τη σημασία των αγώνων, έδωσαν περισσότερα. Από τους ξένους, όμως, μόνο Ρόμπερτς και ίσως ο ΜακΛίν σε κάποια σημεία βοήθησαν. Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα ενέργειας, είναι κουρασμένος σωματικά και πνευματικά. Κι αυτό είναι που μετράει πιο πολύ. Όλη η σειρά πιστεύω ότι κρίθηκε στο δεύτερο παιχνίδι. Πρωταθλητής θα ήταν όποιος κέρδιζε εκείνος το ματς. Ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα γιατί δεν πήρε τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι του ΣΕΦ», ήταν το αρχικό σχόλιο του Κ. Φλεβαράκη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον Παναθηναϊκό και την παρουσία του:

«Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τη μεγαλύτερη αθλητικότητά του. Δεν είναι καλύτερη ομάδα στη λεπτομέρεια, αλλά είναι αθλητική, τρέχει, έχει εκρηκτικότητα, ρυθμό που βασίζεται στο ένας εναντίον ενός. Ο Καλάθης, χθες, δεν ήταν σίγουρα αυτός που θα ήθελαν όλοι, αλλά όταν βγήκε από το γήπεδο ήταν ίσως το σημείο που έπαιξε καλύτερα ο Παναθηναϊκός. Γιατί ο Παππάς πήρε την ευκαιρία του και ήταν καλός, ο Τζέιμς ήταν ξανά πολύ καλός, σταθερά καλός στους τελικούς. Αλλά ο Παππάς σε άμυνα και επίθεση έδωσε ενθουσιασμό. Ο Σίνγκλετον ήταν σταθερά καλός σε όλο το παιχνίδι, με αθλητικότητα και ριμπάουντ. Αυτή η τριάδα, Τζέιμς, Καλάθης και Σίνγκλετον, ήταν πολύ ουσιαστική. Ο Θανάσης βοήθησε πολύ αμυντικά, με τα κοψίματά του, με την κινητικότητά του, καθώς ήρθε και ενίσχυσε το έτσι κι αλλιώς πλεονέκτημα που έχει ο Παναθηναϊκός στην αθλητικότητα».

Ο νέος προπονητής και ο Σπανούλης 

Πολλά ακούγονται για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού, τόσο σε επίπεδο προπονητή όσο και σε επίπεδο παικτών. Ποια είναι η δική σας άποψη;

«Θεωρώ ότι ευρύτερα στον Ολυμπιακό πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως μια φουρνιά βασικών παικτών που έχουν εδώ και χρόνια και έπαιζαν το ίδιο μπάσκετ είτε είχαν ως προπονητή τον Ίβκοβιτς, είτε τον Μπαρτζώκα είτε τον Σφαιρόπουλο, πρέπει να ανασυσταθεί. Ο Ολυμπιακός είχε σταθερή πορεία με βασικό κορμό από Έλληνες παίκτες, με πολύ βασικά χαρακτηριστικά όπως είναι το διάβασμα του αντιπάλου, να γνωρίζει τις λεπτομέρεις στην Ευρωλίγκα, πώς θα πάρει ένα έξυπνο σφύριγμα κ.λπ. Τα παιδιά αυτά έδωσαν πάρα πολλά, αλλά τα χρόνια περνάνε, δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να βασίζεται μόνιμα σε ξένους που έρχονται για να αναπληρώσουν τους Έλληνες. Γιατί μπορεί μέχρι τώρα να μη φαινόταν που οι Έλληνες ήταν στο τοπ, αλλά τώρα που αυτό το τοπ έχει μειωθεί, έχει κάνει την εμφάνισή του αυτό το στοιχείο.

Οπότε θεωρώ ότι μια γενικότερη ανανέωση στον Ολυμπιακό είναι απαραίτητη. Ίσως ακόμα και να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του. Κυρίαρχο σκεπτικό θα πρέπει να αφορά την αναδιάταξη του υλικού, των ρόλων, του στιλ παιχνιδιού, της αθλητικότητας. Για την παραμονή ή όχι του Σπανούλη, δηλαδή, θα πρέπει να δούμε ποιος θα είναι ο νέος προπονητής. Αν θέλει να πάρει πράγματα από εκείνον. Ίσως έρθει κάποιος που δεν θέλει ο Βασίλης να έχει κάποιον ρόλο ή μπορεί να έρθει κάποιος που πιστεύει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε πρωταγωνιστικό ρόλο ή, κάπου στη μέση, να έχει ευρύτερα κάποιον ρόλο στην ομάδα. Οπότε έχει να κάνει με τη φιλοσοφία της διοίκησης και με τον προπονητή. Πάντα με σεβασμό σε κάποιον που έχει δώσει τόσα πολλά στην ομάδα και άλλαξε τα δεδομένα των συσχετισμών ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό».

«Αυτά πρέπει να κάνουν στον ΠΑΟ»

Πώς θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα και για τον Παναθηναϊκό;

«Πάντα στην περίπτωση του πρωταθλητή η συζήτηση είναι μικρότερη για την επόμενη μέρα. Ο Παναθηναϊκός, φέτος, δεν με έπεισε. Και ο Παναθηναϊκός πρέπει να αναθεωρήσει το τρόπο του παιχνιδιού του. Βασίζεται στην αθλητικότητα και στο ένας εναντίον ενός, στοιχεία που είναι βασικά στο σύγχρονο μπάσκετ, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δει ότι μια ομάδα για να βρίσκεται σταθερά σε Final 4, πρέπει το παιχνίδι της να γίνει πιο στοχευμένο. Να βρεθεί μια ισορροπία, να μπει η τακτική στο παιχνίδι της. Αλλά και η σοβαρότητα, γιατί κάποιες φορές ο Παναθηναϊκός κάνει επιπόλαια λάθη και στα κρίσμα παιχνίδια στοιχίζουν αυτά. Θεωρώ, επίσης, ότι θα πρέπει να δώσει στους Έλληνες πιο σημαντικό ρόλο. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο Νίκος Παππάς, ο Κωνσταντίνος Μήτογλου, πρέπει να έχουνε πιο κεντρικό ρόλο. Δεν αναφέρομαι στον Καλάθη, γιατί έτσι κι αλλιώς είναι πρωταγωνιστής. Αλλά θα ήταν καλό ο Παναθηναϊκός να σταματήσει να εξαρτάται τόσο πολύ από την ημέρα στην οποία θα βρίσκεται ο Καλάθης».