Facebook Pixel Εκπλήσσει και ανησυχεί
| 2011-08-22 12:57:00

Εκπλήσσει και ανησυχεί

Εκπλήσσει και ανησυχεί

Τρία στα τρία, λοιπόν, και στο τουρνουά μπάσκετ της Γερμανίας για την επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων φιλάθλων. Σε εννιά φιλικά παιχνίδια, οι διεθνείς μας, έστω και με τις πάμπολλες απουσίες, έχουν... ανεχθεί μόλις μία ήττα.

Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου...

Χαρμόσυνα τα νέα, ασφαλώς, όταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες τα προγνωστικά εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Λιθουανίας ήταν? μαύρα και άραχνα. Αυτή η νέα ομάδα εκπλήσσει.

Μας εκπλήσσει ευχάριστα όλους χωρίς οι σκέψεις μας να ταξιδεύουν με ορίζοντα την Λιθουανία, αλλά μόνο το μέλλον. Υπ' αυτές ακριβώς τις προϋποθέσεις, μια καινούργια ομάδα, που δεν της λείπει το ταλέντο, χτίζεται από τον Ηλία Ζούρο. Δεν έχουμε θέσει υψηλούς στόχους. Η άμυνά μας μοιάζει ανίκητη, έστω κι αν χάνουμε παραπάνω ριμπάουντ από όσα επιτρέπει η ισορροπία της στατιστικής. Και πάνω απ' όλα, η διάθεση, αυτή η υπέροχη διάθεση ψηλών και κοντών. Αυτά είναι τα όπλα μας, τα οποία θα τεστάρουμε από μεθαύριο και στην Αθήνα, στο τουρνουά «Ακρόπολις». Μας λείπει, όμως, ο παίχτης-ηγέτης, που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του στα κρίσιμα ματς του Ευρωμπάσκετ.

Επιπλέον, οι αντίπαλοί μας θα έχουν βελτιωθεί μέχρι το τζάμπολ (31 Αυγούστου), δεν μπορεί να χάνουν συνέχεια με σηκωμένα τα χέρια. Υπάρχει όμως και ένας φόβος που προέρχεται καθαρά από τα συμπεράσματα των φιλικών παιχνιδιών. Μήπως, δηλαδή, η Εθνική μας ομάδα από κεκτημένη ταχύτητα έχει φορμαριστεί νωρίτερα από ό,τι πρέπει...

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags