Facebook Pixel Το χρήσιμο Βέλγιο
| 2011-08-23 13:16:00

Το χρήσιμο Βέλγιο

Το χρήσιμο Βέλγιο

Τα δυνατά ματς προετοιμασίας μπορεί να είναι πιο «εμπορικά», ενδεχομένως και πιο χρήσιμα για να μετράει μια ομάδα τις δυνάμεις της εκεί όπου πρέπει να φτάσει στα όριά της.

Γράφει ο Μενέλαος Σεβαστιάδης...

Το προχθεσινό ματς όμως, τελευταίο στο τουρνουά της Γερμανίας, με αντίπαλο το Βέλγιο ίσως να ήταν ένα από τα πλέον πολύτιμα για την Εθνική Ελλάδας.

Ο ένας λόγος είναι αγωνιστικός. Τόσο... ξύλο δεν είχε παίξει άλλος αντίπαλος μέχρι τώρα. Είναι δεδομένο ότι οι υποδεέστεροι επιχείρησαν να βγάλουν την Εθνική από τον ρυθμό με το σκληρό παιχνίδι, φάνηκε ότι προβληματίστηκαν οι διεθνείς μας στην αρχή, αλλά το ξεπέρασαν και το αποθήκευσαν ως πολύτιμη παράσταση στην άκρη του μυαλού τους.

Ο δεύτερος λόγος είναι ψυχολογικός. Με δυνατή ομάδα απέναντι, είναι δεδομένο ότι ο κάθε παίκτης μπαίνει μέσα απόλυτα συγκεντρωμένος και ξέρει ότι πρέπει να υπερβάλει εαυτόν για να νικήσει η ομάδα. Με ομάδες που στην σκέψη θεωρούνται «του χεριού μας», πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της χαλαρής αντιμετώπισης. Κι επειδή στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ θα υπάρχουν αρκετοί «βατοί», ήταν καλό που... τρόμαξαν οι διεθνείς και πλέον ξέρουν όλοι πώς να συμπεριφερθούν.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags