Facebook Pixel Άρεσαν όλοι και σκόραραν και όλοι!
| 2011-08-24 22:58:00

Άρεσαν όλοι και σκόραραν και όλοι!

Άρεσαν όλοι και σκόραραν και όλοι!

Η Εθνική Ελλάδος έκανε το «δύο στα δύο» στο τουρνουά «Akropolis-Eurobank» καθώς επικράτησε 101-67 της Βουλγαρίας. Πολύ ωραίο μπάσκετ από τους παίκτες του Ηλία Ζούρου στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Άρεσαν και σκόραραν και οι δώδεκα που χρησιμοποιήθηκαν. 

Η Εθνική για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο τουρνουά «Akropolis-Eurobank» δεν μπήκε καλά στο ξεκίνημα του ματς. Όταν, όμως, βρήκαν ρυθμό οι παίκτες του Ηλία Ζούρου, οι Βούλγαροι απλά παρακολουθούσαν τις εξελίξεις. Έτσι, το 16-13 του πρώτου εξαλέπτου, έγινε 31-13 με σερί 15-0 με τη «γαλανόλευκη» να δείχνει σε ακόμη μια αναμέτρηση πως εάν βρει ρυθμό, τρέξει στο γήπεδο και κάνει το παιχνίδι της, μπορεί να καταστρέψει οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα. Μπράμος, Βασιλειάδης και Καλάθης έδιναν τον ρυθμό με τους υπόλοιπους να ακολουθούν. Το σερί της Εθνικής διευρύνθηκε στο 18-0 στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου και η διαφορά είχε πάρει πια την… ανηφόρα.

Η άμυνα των διεθνών έπνιγε τους Βούλγαρους, την ίδια στιγμή που η επίθεση λειτουργούσε ρολόι. Μπράμος και Βασιλειάδης εκτελούσαν από μακριά, κάθε φορά που ο Καλάθης δεν μοίραζε ή δεν εκτελούσε. Έτσι, η μεγαλύτερη διαφορά του πρώτου ημιχρόνου δημιουργήθηκε δύο λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου (49-23) με το ημίχρονο να τελειώνει 56-32 υπέρ της ομάδας του Ηλία Ζούρου που έδειξε στο πρώτο εικοσάλεπτο πως τα δύο της δυνατά χαρτιά στην Λιθουανία θα είναι η άμυνα και το γρήγορο παιχνίδι.

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κακό για την Εθνική. Ο ρυθμό έπεσε, οι Βούλγαροι βρήκαν κενούς διαδρόμους καθώς η άμυνα μας δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Η κακή άμυνα έφερε και κακές επιλογές στην επίθεση, το μυαλό κάπως θόλωσε (σ. λογικό μιας και βρισκόμαστε στο τέλος της προετοιμασίας και βγαίνει η κούραση), κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Βούλγαροι και μάζεψαν κάπως τη διαφορά.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως, η «γαλανόλευκη» πήρε και πάλι μπροστά με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στο +35 (95-60). Η Εθνική και στο τελευταίο δεκάλεπτο επέβαλε τους νόμους της στο παρκέ και έτσι διέσυρε τους Βούλγαρους. Η ομάδα πίεσε στην άμυνα, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και έδειξε για ακόμη ένα ματς πως όποιος την υποτιμήσει στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας θα το πληρώσει.

Τα δεκάλεπτα: 31-13, 56-32, 74-56, 101-67

Ελλάδα (Ηλίας Ζούρος): Βασιλειάδης 15 (3), Σλούκας 8 (4 ασίστ), Ζήσης 6 (1), Ξανθόπουλος 2, Καλάθης 9 (1), Φώτσης 10 (2), Παπανικολάου 4, Μπράμος 11 (3), Μαυροειδής 13, Κουφός 10, Βουγιούκας 11, Καϊμακόγλου 2.

Βουλγαρία (Ρόζεν Μπαρκόφσκι): Ιβάνοφ Ν. 14, Ιβάνοφ Κ. 9 (1), Αβράμοφ 2, Κοστόφ 6, Βιντένοφ 12 (2), Μαρίνοφ, Ρόουλαντ 11 (1), Γκεόργκιεφ Ζ., Γκεόργκιεφ Α., Γκρουέφ 2, Μπάνεφ, Βαρμπάνοφ 11. 

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags