Facebook Pixel Νέοι, τρελοί κι ωραίοι
| 2011-08-27 11:06:00

Νέοι, τρελοί κι ωραίοι

Νέοι, τρελοί κι ωραίοι

Όσα προβλήματα μπορούσε να εμφανίσει η Εθνική τα εμφάνισε στον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας. Και τώρα, προκύπτει το ερώτημα: μέχρι πού μπορεί να φτάσει το σύνολο του Ηλία Ζούρου;

Γράφει ο Γιάννης Νάτου...

Η απάντηση παραμένει ασαφής και ο λόγος είναι απλός: ούτε ο Έλληνας κόουτς γνωρίζει, ούτε οι παίκτες του. Αντιθέτως, τα δεδομένα που έχουμε, υποδεικνύουν και τι πρέπει να περιμένουμε σ’ αυτό το Ευρωμπάσκετ.

Η Εθνική θα τρέχει, θα τρέχει, θα τρέχει όσο περισσότερο μπορεί, καθώς έχει νέους παίκτες, γρήγορους , με πνευμόνια. Κάποιες άλλες ομάδες δεν έχουν. Η Εθνική θα παίζει σκυλίσια άμυνα, επειδή έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζωή δύσκολη στους αντιπάλους τους. Άλλες ομάδες δυσκολεύονται. Η Εθνική θα ζητήσει το απρόβλεπτο παιχνίδι και δεν θα παίξει pick ‘n roll που εφαρμόζουν κατά κόρον οι άλλοι. Η Εθνική θα σουτάρει πολύ τρίποντο επειδή έχει τους σουτέρ για να το κάνει. Αυτά είναι θετικότατα προτερήματα.

Πάμε τώρα και σ’ αυτά που δεν έχουμε, πέρα από το δεδομένο της απουσίας γνωστών ηγετών στο παρκέ. Αρχικά, μας λείπει η εμπειρία για να αντιδράσουμε με τον κατάλληλο τρόπο όταν μας πιέσει ο αντίπαλος. Και ομαδικά και ατομικά, έχουμε έλλειμμα σ’ αυτό το κομμάτι, ο Κουφός έκανε πλάκα με διάφορους ψηλούς, όταν ο Κέιμαν μεταμορφώθηκε σε Μπαρνιάνι όμως, σάστισε. Στον άσο, δεν υπάρχει έμπειρος παίκτης, αφού ο Ζήσης τραβιέται στο 2 λόγω των πολλών και χτυπητών ελλείψεων, κι αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς σε σετ παιχνίδι δυσκολευόμαστε ακόμη να διαβάσουμε σωστά την αντίπαλη άμυνα. Τέλος, το προτέρημα που μπορεί να μετατραπεί σε μειονέκτημα: το μακρινό σουτ.

Ο Βασιλειάδης και ο Μπράμος δεν έχουν άλλο παιχνίδι πέρα από το τρίποντο. Αν μπει το σουτ, είμαστε ωραίοι, αν βρει σίδερο έχουμε πρόβλημα. Η επιλογή των δύο αυτών παικτών έγινε με γνώμονα το γλυκό καρπό τους, κόντρα στην Ιταλία έχασαν τα σουτ κι εμείς χάσαμε το παιχνίδι. Τόσο απλό είναι το θέμα μας, άρα, αμφότεροι οφείλουν να αποδείξουν πως μπορούν να μας κουβαλήσουν στις πλάτες τους.

Αυτό θα το πράξουν σίγουρα οι τρεις σωματοφύλακες. Ζήσης, Φώτσης, Μπουρούσης είναι υπέροχοι σ’ αυτό που κάνουν, το έχουν πάρει πατριωτικά και το συγκεκριμένο στοιχείο θα αποτελέσει τη βάση μας. Το κακό είναι πως στα δύσκολα, οι αντίπαλοί μας θα ξέρουν πως η μπάλα θα ακουμπήσει στους τρεις καμπαλέρος, επομένως, φαινόμαστε προβλέψιμοι.

Γι’ αυτό και επιτακτική ανάγκη είναι οι ωραίοι νέοι μας να γίνουν άντρες μέσα σε λίγες μέρες. Ξέρετε, αυτή τη διαδικασία άλλοι την περνούν μέσα σε μερικά χρόνια, οι διεθνείς που επέλεξε ο Ζούρος όμως, όσο άγουροι και να είναι, καλούνται άμεσα τώρα να φανούν άντρες.

Βάσει αυτής της παραμέτρου θα κριθεί η πορεία μας στη Λιθουανία. Κι αν το σκεφτείτε, η παρακολούθηση αυτής της εξέλιξης καθιστά γοητευτική την ομάδα μας. Γιατί οι παλιοί είναι αλλιώς, αλλά οι νέοι, το επαναλαμβάνουμε, είναι ωραίοι. Και πέρα απ' αυτό, έχουν και την τρέλα τους. Όσο αυτή τραβάει, θα πάει και η ομάδα μας.

Πηγή: Contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags