Ο Γιάνις Στρέλνιεκς άφησε... αιχμές για τον περσινό τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού τονίζοντας πως οι Πειραιώτες με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο έπαιζαν παλιομοδίτικο μπάσκετ!

«Με την έλευση του Ντέιβιντ Μπλατ στον Ολυμπιακό το μπάσκετ που θα παίζουμε σε σχέση με πέρυσι, θα είναι η μέρα με τη νύχτα. Πέρυσι, παίζαμε ένα κλασικό παλιομοδίτικο μπάσκετ, αλλά φέτος θα είναι πιο μοντέρνο, πιο... αμερικανικό, πιο γρήγορο και με πολλά ένας με έναν. Μέχρι στιγμής, ο καθένας προσπαθεί να βρει τη θέση του» δήλωσε αρχικά στο «la.lv» και υπερθεμάτισε σχετικά:

«Από τις συζητήσεις με τον κόουτς Μπλατ, κατάλαβα ότι είναι ένας ανοικτός άνθρωπος, πρόσχαρος και γνώστης. Φέτος θα έχουμε πολλή κίνηση και δεν θα είμαστε στατικοί, περιμένοντας στις γωνίες». 

Για το πώς κύλησε η πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό, απάντησε: «Δεν είχα πρωταγωνιστικό ρόλο πέρυσι στον Ολυμπιακό και επίσης δεν έπαιξα ούτε ένα λεπτό στη θέση του πλέι μέικερ. Φυσικά, όσο περνούν τα χρόνια μπορείς να παίξεις και σε διαφορετικές θέσεις. Το σημαντικό είναι να έχεις ρόλο, γιατί κάτι τέτοιο μου δίνει κίνητρο για να γίνω καλύτερος».