Facebook Pixel «Ρουκέτες»: «Περίεργο τι έγινε στο ΟΑΚΑ με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Γιατί εξαφανίστηκαν;»
| 2018-11-10 10:33:00

Τρελά «καρφιά»: «Περίεργο τι έγινε στο ΟΑΚΑ - Έκανε εντύπωση που ο Ολυμπιακός... - Γιατί χάθηκαν;»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τρελά «καρφιά»: «Περίεργο τι έγινε στο ΟΑΚΑ - Έκανε εντύπωση που ο Ολυμπιακός... - Γιατί χάθηκαν;»

Έμπειρος τεχνικός απορεί με όσα είδε στο ντέρμπι και ανάβει φωτιές.

Παιχνίδι δύο όψεων ήταν το πρώτο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός της σεζόν σύμφωνα με τον Νίκο Παύλου.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog για το ντέρμπι των αιωνίων στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα και υποστήριξε ότι οι Πειραιώτες μονοπώλησαν το ματς στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο όμως το Τριφύλλι το γύρισε θριαμβικά και μάλιστα, όπως υποστήριξε, η διαφορά θα μπορούσε να είχε ξεφύγει, αν δεν την κρατούσε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο κόουτς «τρελάθηκε» με την εμφάνιση του Θανάση Αντετοκούνμπο. «Αυτός έδωσε την ώθηση», είπε και εξήρε επίσης την απόδοση των Καλάθη-Λεκαβίτσιους

Τι εντυπώσεις σας άφησε το πρώτο ντέρμπι των αιωνίων της σεζόν;

«Το ματς είχε δύο όψεις. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γύρισε η διαφορά με συν 13 υπέρ του Παναθηναϊκού, όταν ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο συν 7 στο ημίχρονο. Φάνηκε περίεργο και αν δεν ήταν ο Πρίντεζης στο δεύτερο ημίχρονο να κρατήσει τους Πειραιώτες, πιστεύω ότι η διαφορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη».

«Μου έκανε εντύπωση που χάθηκε στο δεύτερο»

Πώς το γύρισε ο Πασκουάλ το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο;

«Ο Παναθηναϊκός αν σε πάει στο ρυθμό του, σου χαλάει το παιχνίδι και δεν μπορείς να σημαδέψεις. Γιατί του Μπλατ το παιχνίδι έχει τα σημάδια και τα συστήματά του. Έχει να βγάλει κάποιες φάσεις. Ο Παναθηναϊκός τρέχει καλύτερα. Ειδικά στο ΟΑΚΑ κοιτάει να ανοίξει το σκορ. Με τον Καλάθη, τον Αντετοκούνμπο, τον Παππά, βοήθησαν και οι ψηλοί από πίσω πίεσε και εκεί άλλαξε όλο το παιχνίδι. Νομίζω όμως, ότι άλλαξε και η ψυχολογία του Ολυμπιακού. Αυτό μου έκανε εντύπωση μεγάλη ότι χάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο».

Τι έπρεπε να κάνει ο Μπλατ κατά τη γνώμη σας; Γιατί φάνηκε να μπλόκαρε...

«Εγώ θα το πήγαινα να παγώσω και πάλι το παιχνίδι. Στα 24 δευτερόλεπτα. Δηλαδή αυστηρά φάσεις να μη μου φύγει,να μην πάω στο μία σου και μία μου. Να έχω εγώ τον ρυθμό. Όπως έπαιξε ο Μπλατ την ΤΣΣΚΑ. Ένα τέτοιο παιχνίδι θα εφάρμοζα. Ο Παναθηναϊκός να προσπαθήσει να τρέξει και ο Ολυμπιακός να πατάει φρένο. Είδα όμως και τις δύο ομάδες να παίζουν με πατημένο το γκάζι. Αυτό δεν βόλεψε τον Ολυμπιακό».

«Πλημμύρα ο Λεκαβίτσιους»

Ατομικά είδαμε στον Παναθηναϊκό να ξεχωρίζει ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με τον Καλάθη και τον Λεκαβίτσιους. Πώς σχολιάζετε την παρουσία τους;

«Ήταν φοβερός ο Αντετοκούνμπο. Αυτός έδωσε την ώθηση. Μεγάλη δουλειά έκανε και ο Καλάθης. Ο Λεκαβίτσιους είναι ένας παίκτης πλημμύρα που λέω και εγώ. Είναι περίεργος ο τρόπος που παίζει. Κυνηγά πολύ τον Καλάθη, ενώ είναι πλέι μέικερ. Του βγήκαν σήμερα τα σουτ. Βοήθησε πολύ και ο Παπαπέτρου που πήρε μεγάλα σουτ και τα έβαλε. Βέβαια, εγώ θα έβγαζα mvp τον Θανάση. Ο Γκιστ ήταν πολύ καλός στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός ήταν άλλη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο».

«Πού εξαφανίστηκαν;»

Από την άλλη είχαμε εξαφανισμένους Σπανούλη-Παπανικολάου στον Ολυμπιακό, φοβερό στα τρίποντα Τίμα και τον Πρίντεζη. Πώς σας φάνηκε η εικόνα τους;

«Αυτός ο Τίμα πού χάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο; Εξαφανίστηκε. Μόνο ο Πρίντεζης κράτησε τον Ολυμπιακό. Χάθηκε και ο Σπανούλης. Ο Παναθηναϊκός έβαλε 52 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Αφού πήγε εκεί το ματς δεν μπορούσε να κερδίσει ο Ολυμπιακός».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags