Παναθηναϊκός - Ρικ Πιτίνο: Ως εντυπωσιακή ντρίπλα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου χαρακτήρισε ο Στιβ Γιατζόγλου την έλευση του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στο Sportdog και υποστήριξε, ότι ο Πασκουάλ δεν έκανε για το Τριφύλλι, επειδή δεν ενέπνεε τους παίκτες.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι ο Αμερικανός κόουτς είναι από τους λίγους τεχνικούς που μπορούν άμεσα να προσαρμοστούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, κάτι που δεν ευνοεί τον Ολυμπιακό. Τόνισε μάλιστα, ότι με τον νέο προπονητή ο Εξάστερος μπορεί να αλλάξει την εικόνα του στην Ευρωλίγκα. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Έπρεπε να φύγει σε αυτό το χρονικό σημείο ο Πασκουάλ από τον Παναθηναϊκό;

«Ήταν φως φανάρι. Δεν έκανε ο Πασκουάλ και πολύ έκατσε. Δεν γέμιζε το κουστούμι, το κουστούμι γέμιζε εκείνον. Δεν ήταν για τον Παναθηναϊκό. Ένας προπονητής στον Παναθηναϊκό ή στον Ολυμπιακό, σε αυτά τα επίπεδα της Ευρωλίγκα, πρέπει να εμπνέουν τους παίκτες. Τί να πάει να κάνει; Να τους μάθει μπάσκετ; Να τους δείξει συστήματα. Βρίσκεις βοηθούς να το κάνουν αυτό. Πρέπει να είναι μία προσωπικότητα που θα εμπνεύσει τους παίκτες για να παίζουν σαν μία γροθιά. Να θυσιάσουν το εγώ για το εμείς. Αυτό ήταν το πρόβλημα του Πασκουάλ. Αυτός μπαίνει στην κατηγορία των προπονητών που δεν υπήρξαν παίκτες. Ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να κάνει αυτούς τους παίκτες να αποδώσουν ως σύνολο».

Για τον Πιτίνο ποια εικόνα έχετε;

«Είναι λίγοι οι Αμερικάνοι προπονητές, οι οποίοι μπορούν να εγκλιμαστιστούν αμέσως στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και την Ευρωλίγκα. Ένας από αυτούς είναι ο Πιτίνο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Έχει ήδη προσαρμοστεί. Είναι κακό μήνυμα για τον Ολυμπιακό η έλευση του Πιτίνο, όσον αφορά το πρωτάθλημα. Ο συγκεκριμένος είναι persona non gratta στις ΗΠΑ, λόγω των σκανδάλων. Τον έδιωξε το Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ που ήταν με 26 εκατ. συμβόλαιο μέχρι το 2025. Τον κατηγόρισαν για δυσφήμηση. Στο NBA λειτουργούν επικοινωνιακά και δεν θα τον ζητήσει καμία ομάδα. Πιστεύω, ότι αυτήν τη στιγμή και για τον Παναθηναϊκό και για τον Πιτίνο αυτή είναι μία πολύ καλή συμφωνία».

Θα φέρει παίκτες ο Πιτίνο;

«Ο Πιτίνο έχει πληθώρα παικτών στο μυαλό του. Αλοίμονο αν δεν έχει. Το πρόβλημα του είναι, ότι θα πρέπει να κάνει μία αξιολόγηση του Παναθηναϊκού. Να χτίσει πάνω σε αυτό που υπάρχει, γιατί δεν είναι Αύγουστος αλλά Ιανουάριος. Να σας πω την αλήθεια, εγώ ξαφνιάστηκα με την κίνηση του Γιαννακόπουλου. Ήταν μία εντυπωσιακή ντρίπλα».

Ο Παναθηναϊκός έχει άσχημη πορεία στην Ευρωλίγκα. Με την έλευση του Πιτίνο πιστεύετε, ότι θα μπορεί να χτυπήσει οχτάδα ή είσοδο στο Φάιναλ Φορ;

«Άνετα. Έχει το υλικό για να γυρίσει τη δουλειά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον Πασκουάλ, ήταν το γεγονός πως δεν μάλωνε με τους παίκτες του. Προπονητής που δεν τσακώνεται με τους παίκτες του ξέχασέ τον. Για μένα ως άνθρωπος που έχω αναλάβει πολλά πόστα στο μπάσκετ, πιστεύω, ότι άργησε ο Παναθηναϊκός να τον διώξει.