Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Την άποψη ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν ενδιαφέρεται τόσο για τα αποτελέσματα τη φετινή σεζόν, αλλά να χτίσει ξανά τον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Μιχάλης Λεάνης.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του ΣΠΟΡ FM μίλησε στο sportdog μετά την ήττα από τη Νταρουσάφακα και ανέλυσε την εικόνα των Πειραιωτών με τις προεκτάσεις της. Παράλληλα αναφέρθηκε στη μετά Σπανουλη εποχή και σχολίασε το επικείμενο ντεμπούτο του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Πού αποδίδετε την ήττα του Ολυμπιακού στην Πόλη;

«Δεν έπαιξε καλά ο Ολυμπιακός. Είναι μία ομάδα που την ενέργειά της δεν την παίρνει τόσο από την άμυνά της όσο από την επίθεση. Από τη στιγμή που με τη Νταρουσάφακα μπλόκαρε στην επίθεση, δεν λειτούργησε σωστά και στην άμυνα. Έχει δεχτεί πολλά καλάθια στον αιφνιδιασμό, πράγμα που σημαίνει, ότι ήταν κακές οι επιθετικές επιλογές, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί σωστά το αμυντικό τρανζίσιον. Ένα ακόμα λάθος ήταν ότι στην αρχή έπαιξε με τις αλλαγές. Δεν βρήκε ρυθμό ο Ολυμπιακός. Σε όσα παιχνίδια φέτος δεν θα λειτουργήσει σωστά, επιθετικά, τότε δύσκολα θα βρει ρυθμό. Και δύσκολα θα μπορέσει να είναι παραγωγικός και συγκεντρωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα. Για παράδειγμα το μεγάλο του όπλο φέτος είναι τα ριμπάουντ. Έχει 17 επιθετικά. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι αυτό το πράγμα να το εκμεταλλευτείς».

Έγιναν πολλά λάθη και από τον Μπλατ στο διάβασμα του παιχνιδιού...

«Εν μέρει θα συμφωνήσω. Έχω την αίσθηση ότι τον Μπλατ φέτος δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνει ο Ολυμπιακός. Έχω την εντύπωση ότι τον ενδιαφέρει να ξέρει που θα βασίζεται. Αυτός είναι και ο λόγος που έκατσε έξι λεπτά στον πάγκο ο Σπανούλης. Θέλει να δει αν οι παίκτες που έχει επιλέξει μπορούν να τραβήξουν το κάρο. Αυτό τον ενδιαφέρει τη φετινή σεζόν. Αν αυτό το πράγμα συνδυαστεί με επιδόσεις έχει καλώς, αν δεν συνδυαστεί, ουσιαστικά θα κοιτάξει να φτιάξει την ομάδα από την αρχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρουκέτα Αλέφαντου για Φορτούνη - Πού να τον βάλει ο Μαρτίνς; «Σηκώνει πρωτάθλημα αν πάρει τον...»

Δηλαδή προετοιμάζει την κατάσταση στον Ολυμπιακό για τη μετά Σπανούλη εποχή;

«Από τους Έλληνες του Ολυμπιακού ποιοι πρωταγωνιστούν; Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Το περσινό παράπονο των οπαδών του Ολυμπιακού ποιό ήταν; Ότι ο ελληνικός κορμός δεν αξιοποιούταν με τον Σφαιρόπουλο. Που είναι τώρα; Είναι απλό, ο Μπλατ θα το πάει από άλλον δρόμο. Ο Μπλατ αυτήν τη στιγμή κάνει τα ξεκαθαρίσματα. Αυτό θέλει να κάνει στον πρώτο γύρο. Αυτό πιστεύω, ότι θα συνεχίσει να κάνει μέχρι και τις πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου γύρου. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι, ότι το ρόστερ κονταίνει. Και δεν μιλάμε απέναντι στη Ρεάλ και την Τσσκα, αλλά απέναντι στη Νταρουσάφακα. Αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Από εκεί και πέρα πιστεύω, ότι όσοι έχουν πάρει ευκαιρίες τις πήραν. Δεν θα ξαναπάρουν, τουλάχιστον σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ο άνθρωπος κοιτάζει την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού με λιγότερο Σπανούλη, ενδεχομένως και με λιγότερο Πρίντεζη».

Απόψε ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Ρικ Πιτίνο να ντεμπουτάρει στον πράσινο πάγκο. Θέλετε να κάνετε μία εκτίμηση;

«Δεν μπορεί να κριθεί ο Πιτίνο για το τι θα κάνει με την ΤΣΣΚΑ. Ο άνθρωπος έχει 48 ώρες στην Αθήνα. Αν περάσει κάποια στοιχεία από την αλφάβητο της φιλοσοφίας του είναι κάτι που σίγουρα θα αποτυπωθεί αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να είναι εμφανές. Εγώ τον Παναθηναϊκό θέλω να τον δω εκτός έδρας. Εγώ γι'αυτά τα ματς μιλούσα από πέρσι. Είχα πει ότι δημιουργείται μία κακή νοοτροπία στον Παναθηναϊκό, ότι αρχίζει και συνηθίζει το ΟΑΚΑ. Και για να πούμε του λόγου το αληθές, για τις μεγάλες ομάδες δεν υπάρχει το εντός και εκτός έδρας. Παντού χτυπούν τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο. Άλλο αν το πάρεις άλλο αν το χάσεις. Ο Παναθηναϊκός από πέρσι έχει ξεκινήσει, το... στα έσοδα το ΟΑΚΑ, στα έξοδα το έξω».