Παναθηναϊκός - Ρικ Πιτίνο: Το ντεμπούτο του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού ήταν νικηφόρο. Ο Εξάστερος επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 96-84 με την απόδοση της ομάδας να δείχνει, ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει με την έλευση του Αμερικανού τεχνικού. Είναι δυνατόν να μεταμορφώθηκαν οι πράσινοι μέσα σε 48 ώρες απο την άφιξη του νέου προπονητή. Φυσικά και όχι.

Ο Παναθηναϊκός όμως έδειξε, ότι αλλάζει νοοτροπία και αποκτά ταυτότητα, σύμφωνα με τον Άρη Λαούδη. Ο μπασκετικός ρεπόρτερ μίλησε στο Sportdog για το νέο κύμα που φέρνει ο Πιτίνο στους πρωταθλητές Ελλάδας και εκμυστηρεύτηκε πως παρακολούθησε τον νέο τεχνικό στον πάγκο. Ποιες αντιδράσεις του Αμερικανού έκαναν εντύπωση και ποιες ατάκες προκάλεσαν ενδιαφέρον. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Πως είδες τον Παναθηναϊκό στο ντεμπούτο του Πιτίνο;

«Το βασικό είναι, ότι είδα διαφορετική διάθεση, ψυχολογία και νοοτροπία. Είδαμε έναν Παναθηναϊκό που αντιπροσωπεύει σε νοοτροπία αυτό που τον έκανε για πολλά χρόνια πρώτο στην Ευρώπη. Ανεξάρτητα αν κερδίζεις ή αν χάνει πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο και να λυσσάς. Να αντιμετωπίζεις τη νίκη και την ήττα με τον ίδιο τρόπο. Ο Παναθηναϊκός το έκανε αυτό με ΤΣΣΚΑ. Δεν ξέρω αν είναι έργο του Πιτίνο. Σίγουρα όμως έχει μερίδιο για το γεγονός, ότι ο Παναθηναϊκός μέσα σε 48 ώρες άλλαξε εικόνα. Έκανε ξανά το ΟΑΚΑ εορτινό. Ζεστάθηκε ξανά μετά από καιρό. Έβλεπες παίκτες να πανηγυρίζουν στον πάγκο, να φωνάζουν, τον κόσμο στην εξέδρα να χειροκροτεί. Όλο αυτό είναι υγιές».

Αγωνιστικά τί παρατήρησες;

«Είδα προσπάθεια του Πιτίνο να δώσει ταυτότητα στην ομάδα. Ταυτότητά της είναι άμυνα. Όλα τα τάιμ άουτ άρχιζαν και τελείωναν με την άμυνα. Στην επίθεση είπε και ο ίδιος, ότι έβαλε δύο συστήματα για την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Νομίζω όμως ότι πέραν αυτού είδα έναν Παναθηναϊκό πιο απελευθερωμένο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Δυναμίτης» στα πόδια κορυφαίου διεθνή Έλληνα άσου - Αλλάζει τροχιά η καριέρα του - Τι συμβαίνει!

«Έκλεψες» καμία αντίδραση του Πιτίνο στον πάγκο;

«Μου έκανε θετική εντύπωση ο τρόπος που παθιάστηκε για τη νίκη. Έδειξε και ένα πλάνο η τηλεόραση, ότι πανηγύριζε με σφυγμένες τις γροθιές πολύ έντονα. Μου έκανε επίσης εντύπωση ο τρόπος που αντέδρασε σε τάιμ άουτ, όπου είπε, ότι έχετε έναν τύπο απέναντί σας, ο οποίος προσπαθεί να σας πάρει το ματς. Γενικώς έβγαλε νεύρο και πάθος. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια».

Αυτό το νεύρο όμως έλειπε με Πασκουάλ...

«Ακριβώς. Η αλήθεια είναι, ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε να μοιάζει σαν μαλθακός. Ήταν μία ευθεία γραμμή. Την Παρασκευή είχε πάθος και νομίζω, ότι αυτό ήταν το βασικό που άλλαξε ο Πιτίνο. Δεν μπορούσε να κάνει πολλά σε 48 ώρες, δεν είναι μάγος. Μου άρεσε και αυτό που είπε στη συνέντευξη Τύπου για τους παίκτες, ότι έχουν συμβόλαιο για μια μέρα. Κάθε παίκτης όσο επαγγελματίας και αν είναι, θέλει κίνητρο σε κάθε παιχνίδι. Μπορεί εμείς να λέμε, ότι παίρνει πολλά λεφτά, είναι επαγγελματίας, αλλά δεν είναι εύκολο να είσαι συγκεντρωμένος και με κίνητρο σε κάθε παιχνίδι. Ο Πιτίνο έδειξε, ότι με αυτόν τον τρόπο έδωσε επιπλέον κίνητρο στους παίκτες του να βγάλουν αυτήν την εικόνα».

Είδες παίκτες να βγάζουν άλλο... εαυτό;

«Όταν η ψυχολογία σου αλλάζει όλα αλλάζουν. Δεν μπορώ να πω, ότι ο Πιτίνο άλλαξε τον Παπαπέτρου. Είναι αστεία πράγματα. Ή ο Λάσμε θυμήθηκε το μπάσκετ. Όσο μπάσκετ ήξερε τόσο ξέρει. Αλλά είδα, ότι είχε εμπιστοσύνη στους παίκτες του. Είχε ένα ροτέισον μεγάλο. Δεν απέκοψε κάποιον ή να θεωρεί, ότι κάποιος είναι εκτός ομάδας. Δείχνει αποφασισμενος να δώσει ευκαιρίες σε όλους. Όσοι ήταν στη μπούκα αντέδρασαν. Ο Λάσμε θύμησε τον περσινό Λάσμε. Δεν μπορεί να μεγάλωσε τόσο ο Λάσμε σε ένα χρόνο. Είδαμε ένα εξαιρετικό και θρασύ Λεκαβίτσιους που το είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Επίσης ο Παπαπέτρου επέστρεψε ορεξάτος και ο Γκιστ ήταν θετικός. Αλλά όλοι έδωσαν τα πάντα στην άμυνα. Αυτό ήταν το μεγάλο κέρδος του Παναθηναϊκού από αυτό το παιχνίδι».

Βέβαια οι περισσότεροι περιμένουν τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός στα εκτός έδρας. Γιατί εκεί παρουσίαζε τα μεγαλύτερα προβλήματα...

«Για μένα πριν φτάσουμε εκεί, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αποκτήσει ταυτότητα. Ήταν μία ομάδα χωρίς ταυτότητα τους τελευταίους μήνες. Νομίζω, ότι με ΤΣΣΚΑ με Πιτίνο έδειξε μία διάθεση όλα να αρχίζουν και να τελειώνουν στην άμυνα. Αυτό είναι μία ταυτότητα».